Selülozik dolgu verniği ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Selülozik dolgu verniği ne ise yarar?
  2. Selülozik dolgu vernik nasıl kullanılır?
  3. Selülozik dolgu nedir?
  4. Selülozik vernik nerede kullanılır?
  5. Dolgu Verniğe tiner katılır mı?
  6. Selülozik parlak vernik nedir?
  7. Verniğe ne kadar tiner katılır?
  8. Dolgu Verniğine ne kadar tiner katılır?
  9. Dolgu Verniğine hangi tiner kullanılır?
  10. Parlak vernik ne ise yarar?
  11. Ipek mat vernik nedir?
  12. Verniğe tiner karıştırılır mı?
  13. Dolgu Verniğine tiner katılır mı?
  14. Mobilyada hangi vernik kullanılır?
  15. Kompenantlı vernik nedir?
  16. Mat vernik nerelerde kullanılır?
  17. Verniğe ne katılır?

Selülozik dolgu verniği ne ise yarar?

Uygulama Alanları : ÜNLÜ SELÜLOZİK DOLGU VERNİK (614-0001) İç kullanım amaçlı mobilyaların, her türlü masif ve kaplama ahşap yüzeylerin doldurulmasında kullanılır. Uygulama Methodları: Uygulama öncesi ahşap yüzeyler uygun zımparalama işleminden sonra yüzeydeki tozlardan arındırılmalıdır.

Selülozik dolgu vernik nasıl kullanılır?

Ahşap ve kaplama yüzeyler, kuru yağ ve kirden arındırılmalı, iyice zımparalandıktan sonra Selülozik Dolgu Verniği uygulanmalıdır. Pistole kullanıldığında, 2 veya 3 kat çarpraz olarak uygulanır. Katlar arasında 10-15 dakika beklenmelidir.

Selülozik dolgu nedir?

Selülozik esaslı dolgu verniğidir. Her türlü mdf, masif, kaplama, parke, rabıta ve ahşap yüzeylerde güvenle kullanılır. Uygulama yapılacak yüzeyler toz, kir ve yağdan arındırılmış olmalıdır.

Selülozik vernik nerede kullanılır?

Selülozik vernikler birçok yüzeye tutar. Taş, duvar, ahşap gibi yüzeylerde selülozik vernik kullanılabilir. Plastik yüzeylere selülozik vernik uygulanmaz. Daha önce, su bazlı boya, akrilik boya veya sentetik boya veya sentetik vernik uygulanmış yüzeylere selülozik vernik uygulanamaz.

Dolgu Verniğe tiner katılır mı?

Fawori Selülozik Dolgu Verneği selülozik esaslı, son kat verniklere düzgün yüzey hazırlamak amacıyla kullanılan bir dolgu verniktir. ... Fawori Selülozik Tiner ile uygun viskoziteye getirilerek tatbik edilir. 2-3 kat uygulanması tavsiye edilir. Katlar arası 20 dakika beklenmelidir.

Selülozik parlak vernik nedir?

Selülozik vernik, isminden de anlaşılacağı üzere selüloz esaslı verniklerdir. Ağaç, çalı, bitki gibi organik cisimlerin hücre zarlarında bulunan selülozdan yararlanılarak elde edilir ve selülozik tinerle inceltilir. Çabuk kuruma özellikleri sayesinde zamandan kazanç sağlarlar.

Verniğe ne kadar tiner katılır?

İlk kat verniğin ahşaba iyi derecede sızabilmesi için uygun ve kaliteli bir tiner ile 2'ye 1 oranında yani %50 inceltilerek yüzeye eşit miktarda fırça ile sürülür ve kurumaya bırakılır.

Dolgu Verniğine ne kadar tiner katılır?

Uygulama Açıklaması Fırça veya rulo ile tek kat veya yüzeyin emiciliğine bağlı olarak 2 kat uygulanır. Püskürtme tabancası ile yapılan uygulamada %10-20 Dyo Selülozik Tiner ile inceltilir, ahşabın emiciliğine bağlı olarak 2 veya 3 kat uygulanır. Katlar arasında 20-30 dakika beklenmesi tavsiye edilir.

Dolgu Verniğine hangi tiner kullanılır?

Selülozik esaslı tinerler ile inceltilerek kullanılır.

Parlak vernik ne ise yarar?

Parlak vernik özellikle sürüldüğü alana dayanıklılık kazandıran bir yapıdır. Ağaç, metal ya da boyalı yüzeylere uygulanan vernikler aracılığı ile parlak ya da mat görünüm elde edilebilir. Özellikle iklim şartlarına karşı da dayanıklılığı arttıran vernik modelleri, birçok farklı çeşitte üretilir.

Ipek mat vernik nedir?

Tanım:İki komponentli, poliüretan esaslı, reaksiyon kürlenmeli ipek mat bir sonkat verniktir. ... Poliüretan yapısı nedeni ile fiziksel yönden sert, çizilme ve darbelere karşı dayanıklı, sararmaya karşı dirençli bir film oluşturur. Katı madde içeriğinin yüksek olması nedeni ile dolgun bir film oluşturur.

Verniğe tiner karıştırılır mı?

Bu nedenle, yat verniğe sentetik tiner katılabilir. Fakat şart değildir. Özellikle, hiç boya veya vernik yapılmamış ham ahşaba yat verniğin ilk katı %15 sentetik tiner ile inceltilerek uygulanır. Bu sayede, ilk kat ahşabın içine işler, gözenekleri doldurur ve kurt ve böceklere karşı da koruma sağlar.

Dolgu Verniğine tiner katılır mı?

Yüzeyde boşluklar, çizikler ve çatlaklar varsa ilk kat olarak dolgu verniği kullanılmalıdır. ... Birinci katı uygularken, sentetik tiner ile verniği incelterek ahşabın tüm gözeneklerine emilmesini sağlamalısınız.

Mobilyada hangi vernik kullanılır?

Selüloz esaslı vernikler selülozdan elde edilir ve tinerle inceltilir. Çabuk kururlar ve özellikle ahşap için tercih edilirler. Gözenekleri kolayca doldurması ve ağaç ile sıkıca bağlanması kullanımını sayesinde mobilyaların verniklenmesinde kullanılır.

Kompenantlı vernik nedir?

ÜRÜN TANIMI : Poliüretan esaslı, çift kompenentli, sararmayan, alifatik isosiyanat kürlenmeli fiziksel ve kimyasal direnci yüksek, uv dayanımı iyi, parlak ve şeffaf verniktir. Çok yüksek parlaklık istenilen durumlarda direkt metal yüzeylere veya son kat boyanın üzerine uygulanır.

Mat vernik nerelerde kullanılır?

İç ve dış mekanlarda, ahşap, seramik, beton, plastik, cam, metal, kağıt, karton ve çiçek gibi süs eşyaları yüzeylerine uygulanabilir. Atmosfere ve ozon tabakasına zararlı gazlar içermeyen kurşunsuz aynı zamanda suya, solmaya, çizilmeye ve darbeye dayanıklı olması ile zorlu koşullarda kullanıma uygundur.

Verniğe ne katılır?

Vernik, ahşap başta olmak üzere metal veya boyanmış bir yüzeyi iklim şartlarına karşı korumak için kullanılan bir malzemedir. Yağ ya da alkol içinde çözünmüş reçineden oluşur ve yüzeye, çeşidine göre parlak veya mat görünüm verir. Selüloz esaslı vernikler selülozdan elde edilir ve tinerle inceltilir.