Ateş pahası ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ateş pahası ne anlama gelir?
  2. Dişe dokunur ne demektir?
  3. Ateş pahası deyiminin hikayesi nedir?
  4. Para kıymak ne demek?
  5. Parmağına dolamak ne demek?
  6. Dilinde tüy bitmek ne demek?

Ateş pahası ne anlama gelir?

Ateş pahası, satışa çıkarılan ürünlerin aşırı pahalı olması ve alım gücünün düşmesi demektir. ''Fiyatlar cep yakıyor'' sözünde olduğu gibi bu deyimde de fiyatlar ateşe benzetilmiştir.

Dişe dokunur ne demektir?

Bir gelişmenin ya da olgunun işe yarar olduğunu belirtmek için ''dişe dokunur'' deriz. Olumlu bir anlama sahip olan bu deyim aynı zamanda bir onaylama sözüdür. Dişe dokunur deyimi aynı zamanda somut ve geçerli anlamına gelir. Kayda değer kelimesi de bu deyimin yerine kullanılabilir.

Ateş pahası deyiminin hikayesi nedir?

Günlük hayatta sıkça kullandığımız bu deyimin kökeni Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. Kanuni Sultan Süleyman adamlarıyla bir gün ava gitmiş. İstanbul çevresinde avlandıklarını düşünürken uzaklaştıklarını fark etmemişler. ... “Ateş pahasıdeyimi günümüze kadar ulaşmıştır.

Para kıymak ne demek?

Bu yazımızda sizlere Paraya Kıymak deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Paraya Kıymak deyiminin anlamı:Gereken yerde para harcamaktan kaçınmamak.

Parmağına dolamak ne demek?

[1] "Bir konuyu, bir kimseyi ele alıp sürekli uğraşmak, diline dolamak" anlamında kullanılan bir söz.

Dilinde tüy bitmek ne demek?

Çok eski yıllardan günümüze kadar gelmiş ve hala en sık kullanılan deyimler arasında dilinde tüy bitmek gelmektedir. ... Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında dilinde tüy bitmek deyiminin anlamı, 'Çok sık söylemekten bıkmak, usanmak' biçiminde ifade edilmektedir.