Zodyak Astroloji nedir?

İçindekiler:

  1. Zodyak Astroloji nedir?
  2. Zodyak Döngüsü Nedir?
  3. Neden 12 burc var?
  4. Cardinal ne demek astroloji?
  5. Haritada ayakucu ne demek?
  6. Plüton döngüsü kaç yıl?
  7. Mars döngüsü kaç yıl?
  8. Tehlikeli burç hangisi?
  9. Kardinal burç ne demek?
  10. Sabit burçlar hangisi?
  11. Burçlarda ayakucu ne demek?

Zodyak Astroloji nedir?

Zodyak, yeryüzünden gökyüzüne bakan bir kişinin gördüğü yıldızlar, gezegenler, ay, güneş gibi sistemlerin yer aldığı bir gökküre kuşağına verilen isimdir. Aynı zamanda bu kuşak takımyıldızlarını da gösteren hayali bir çizgidir. Astroloji dilinde zodyak burçlar kuşağı olarak bilinir.

Zodyak Döngüsü Nedir?

Her burçta yaklaşık 361 gün geçirir. Güneş etrafında 11.9 yılda döngüsünü tamamlar. Zodyak etrafındaki döngüsü yaklaşık 2 yıldır.

Neden 12 burc var?

Yunanca bir sözcüktür yaşam çemberi anlamına gelir. Kadim astrologlar Dünyamızdan gözlemlenen bu çemberi 30' zar derecelik 12 bölüm olarak sanal bir sistem oluşturmuşlardır. Güneş ve ay gezegen olmamalarına rağmen kolaylık olması açısından gezegen olarak kabul edilirler. ... Bu dil 12 burç 10 gezegen ve 12 evden oluşur.

Cardinal ne demek astroloji?

Astroloji Terimleri “Öncü (Cardinal)” Nedir ??? Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak Önder gruplardır. Bu gruplara 'Dörtlüler' de denilir.

Haritada ayakucu ne demek?

Ufuk çizgisinin doğu ucu Yükselen (ASC) ve batı ucu Alçalan (DC) olarak tanımlanırken, Güney Yarımküre'nin tam ortasında bulunan meridyen çizgisinin ucu Başucu (MC) ve Kuzey Yarımküre'nin tam ortasında bulunan meridyen çizgisinin ucu ise Ayakucu (IC) olarak adlandırılır.

Plüton döngüsü kaç yıl?

Önemli olan zaman izdüşümleri ve istatistiklerdir. Pluto 248 yılda Güneş'in çevresini dolaşır, ortalama 21 yılda bir burç değiştirir ama ortalama olmasının nedeni yörüngesinin eliptik olmasıdır, bu nedenle 12 ile 32 yıl arasında farklı zaman dilimlerinde burç değiştirir.

Mars döngüsü kaç yıl?

Mars: Tutku ve savaş gezegeni… Bir turu yaklaşık 22 ay sürer. Her burçta yaklaşık 45 gün kalır; Koç ve Akrep burcunun yöneticisi olan Mars, 1. ve 8.evi yönetir. İki yılda bir gerileyen Mars'ın retro süresi 80 gündür.

Tehlikeli burç hangisi?

Yengeçler, herkes için en tehlikeli burçtur.

Kardinal burç ne demek?

Burçlar; Kardinal, değişken ve sabit burçlar üzere üç gruba ayrılır. Kardinal burçlar mevsimleri başlatır. Koç; baharı, Yengeç; yazı, Terazi; sonbaharı, Oğlak; kışı başlatır. Bu burçlar özgün olmayı ve yaptıkları şeylerde en iyi isterler.

Sabit burçlar hangisi?

Bir diğer nitelik olan Sabit burçlar ise; Boğa, Aslan, Akrep, Kova burcudur.

Burçlarda ayakucu ne demek?

Ayakucu burcu, yıldız haritanda bulunan ve başucu burcunun tam tersi özelliklerini simgeleyen yerdedir. Ne yükselenine benzer, ne de alçalanına! Bilinçaltına dair geçmişin, çocukluk yaraların, en büyük hayallerin burada gömülüdür! Ayrıca ilerideki (aşk hayatına değil) evlilik hayatına dair ipuçları verir.