Behçet hastalığı bacak ağrısı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Behçet hastalığı bacak ağrısı yapar mı?
  2. Behçet hastalığı unutkanlık yapar mı?
  3. Behçet hastalığa ne iyi gelir?
  4. Behçet hastalığı öldürücü mü?
  5. Behçet hastalığına hangi ilaç iyi gelir?

Behçet hastalığı bacak ağrısı yapar mı?

Ağzınızda sık tekrarlayan yaralar, cinsel organınızda yaralar, gözde görme kaybı, bacaklarda şişlik ve yaralar, genç yaşta beyinde damar tıkanıklıkları varsa, eklem ağrıları da eşlik ediyorsa Behçet sendromu ya da Behçet hastalığı gibi nedeni bilinmeyen bir vaskülit rahatsızlığı düşünülmelidir.

Behçet hastalığı unutkanlık yapar mı?

Hastalarda devamlı baş ağrısı, ara-ara ortaya çıkan çift görme, kol veya bacaklarda uyuşukluk, kuvvetsizlik, denge bozukluğu, yürüme zorluğu, konuşma bozukluğu, unutkanlık, kişilik bozukluğu, sinirlilik, hırçınlık gibi belirtiler olabilir.

Behçet hastalığa ne iyi gelir?

Kortikosteroidlere ek olarak kolşisin, azatioprin, siklosporin, siklofosfamid ve çeşitli biyolojik ajanlar da Behçet hastalığının tedavisinde kullanılabilir. Kolşisin, kas iskelet sistemi tutulumu olan hastalarda eklem iltihabının kontrol altında tutulmasını sağlayabilir.

Behçet hastalığı öldürücü mü?

"Behçet hastalığından ölen var mı?" diye soracak olursanız, Behçet hastalığından ölüm oranı azdır. Büyük damar genişlemeleri ve yırtılmaları, damar trombozları, gastrointestinal kanama ve perforasyonları sebebiyle ölüm olabilir.

Behçet hastalığına hangi ilaç iyi gelir?

Kortikosteroidlere ek olarak kolşisin, azatioprin, siklosporin, siklofosfamid ve çeşitli biyolojik ajanlar da Behçet hastalığının tedavisinde kullanılabilir.