Polinom u kim buldu?

İçindekiler:

  1. Polinom u kim buldu?
  2. Gauss Kimdir Kısaca Hayatı?
  3. Euler neyi buldu?
  4. Iskenderiye okulunun son düşünürü ve matematik tarihinin ilk kadın matematikçisi kimdir?
  5. Harezmi'nin doğduğu yer neresidir?
  6. Harezminin kimdir hayatı matematiğe katkıları?

Polinom u kim buldu?

Carl Friedrich Gauss ya da Gauß (30 Nisan 1777 – 23 Şubat 1855), Alman kökenli matematikçi ve bilim adamı.

Gauss Kimdir Kısaca Hayatı?

Bilime, diferansiyel geometri, analiz, sayılar kuramı, manyetizma, jeodezi, optik ve astronomi alanlarına katkıda bulunmuş, antik çağlardan beri yaşamış en büyük matematikçi ve matematikçilerin prensi olarak tanınan Johann Carl Friedrich Gauss, Roma Cermen İmparatorluğu'na bağlı Braunschweig-Lüneburg Dükalığı'ndaki ...

Euler neyi buldu?

Euler ikinci dereceden evrikliği keşfetti ve mükemmel sayıların bile Euclid (Öklid) formunda olması gerektiğini ispatladı. İlkel kökleri araştırdı, yeni büyük asal sayılar buldu ve harmonik serilerin ıraksamasından asal sayıların sonsuz tane olduğu sonucuna vardı. ... Euler 59 çift daha buldu.

Iskenderiye okulunun son düşünürü ve matematik tarihinin ilk kadın matematikçisi kimdir?

Hypatia, İskenderiye okulunda ders veren kadın düşünürdür. Geometri, matematik, astronomi ve felsefe dersleri vermiştir. İskenderiye Kütüphanesi'nin yakılması esnasında yaşamını yitirmiştir. Hypatia matematiğin gelişmesine önemli katkılar yapmış ilk kadın matematikçi olarak bilinir.

Harezmi'nin doğduğu yer neresidir?

Harezmi, Tam adı Ebu Abdullah Muhammed Bin Musa el-Harezmi olan bu büyük bilim adamı, Horasan'ın az kuzeyinde Harezm bölgesinin Hive şehrinde 780 yılında doğmuştur. Harezmi, Harzem Türküdür ve müslümandır.

Harezminin kimdir hayatı matematiğe katkıları?

Harezmi'nin Matematiğe katkıları ve çalışmaları Harezmi'nin matematiğe katkıları içerisinde en büyük keşfi, 0 rakamını açıklaması ve ondalık sayı sistemini geliştirmesidir. Algoritma kavramlarını oluşturan Harezmi, Hint numara sistemini tanıtarak kesirler ve işlemler gibi bir çok aritmetik methot geliştirmiştir.