Gaziantep'te tarihi ev var mı?

İçindekiler:

  1. Gaziantep'te tarihi ev var mı?
  2. Antepi kim fethetti?
  3. Gaziantep'teki tarihi eserler nelerdir?
  4. Gaziantep'teki tarihi evler ne amaçla yapılmıştır?
  5. Havara taşı nedir?
  6. Gaziantep'in konut tipi nedir?
  7. Muğla'da eski Türk Evleri nerede?
  8. Muğla Eski Türk Evleri nerede?

Gaziantep'te tarihi ev var mı?

Tarihi Antep evleri, Gaziantep ilinde bulunan tarihi evlerdir. Gaziantep'te özellikle Bey Mahallesi'nde bulunan bu tarihi evler, kesme taştan yapılmıştır. Evlerin çoğu bir ya da iki katlı olup daha büyük de olabilirler. Ayrıca evlerin sergâh denilen geniş bir avlusu vardır.

Antepi kim fethetti?

Yavuz Sultan Selim 20 Ağustos 1516 senesinde Antep'e gelerek üç gün kaldı. Böylece Antep kesin olarak Osmanlı hakimiyetine girdi (Özdeğer, 1988:11).

Gaziantep'teki tarihi eserler nelerdir?

Gaziantep Tarihi Yerleri
  • Gaziantep Kalesi. Gaziantep Kalesi. ...
  • Rumkale. Rumkale. ...
  • Bakırcılar Çarşısı Bakırcılar Çarşısı ...
  • Zincirli Bedesten. Zincirli Bedesten. ...
  • Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi. Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi. ...
  • Şahinbey Savaş Müzesi. Şahinbey Savaş Müzesi. ...
  • Yesemek Açık Hava Müzesi. ...
  • Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi.
Daha fazla öğe...

Gaziantep'teki tarihi evler ne amaçla yapılmıştır?

Hayat etrafında ocaklık (mutfak), hazna (kiler), hela gibi mekanlar yer alır. Evler tek, iki ve üç katlı olarak inşa edilmiştir. Genelde iki katlı evler hakimdir. İçe dönük yaşam tarzında kadınların gün boyu evde oluşları ve yaşamın özellikle yazları sürekli hayatta geçmesi nedeniyle buraya önem verilmiştir.

Havara taşı nedir?

Yöresel Mimaride Kullanılan Taş Türleri - Havara taş; taşıyıcı özelliği az, küçük gözenekli yumuşak, ocaktan çıkarılması ve işlenmesi kolay, bu nedenle işçiliği ucuz olan taş türüdür.

Gaziantep'in konut tipi nedir?

Tarihi Antep Evleri - Gaziantep Tarihi Antep Evleri, yüksek duvarlar arkasında, dış mekanlardan mümkün olduğunca soyutlanmış, avluya dönük yapılardır. Antep evleri genellikle iki katlıdır. ... Yörede eyvan adı verilen bu bölümün üst tarafı kapalı olup, ön yüzü avluya bakar.

Muğla'da eski Türk Evleri nerede?

Kent merkezinde özellikle Hisar dağı eteklerine doğru yoğunlaşan eski Muğla evleri, Karabağlar Yaylası'ndaki Karabağlar Mahallesi ve Yılanlı Dağı yamacındaki Düğerek Mahallesi evleri ile bir arada ele alınabilir.

Muğla Eski Türk Evleri nerede?

Kent merkezinde özellikle Hisar dağı eteklerine doğru yoğunlaşan eski Muğla evleri, Karabağlar Yaylası'ndaki Karabağlar Mahallesi ve Yılanlı Dağı yamacındaki Düğerek Mahallesi evleri ile bir arada ele alınabilir.