Yeşil plakalı araç nedir?

İçindekiler:

  1. Yeşil plakalı araç nedir?
  2. Diplomatik Plaka ne demek?
  3. Yeşil plakalı araç kimlere verilir?
  4. Motor silindir hacmi nasıl hesaplanır?
  5. Kırmızı TR Plaka ne anlama geliyor?
  6. Arabada yeşil cc ne demek?
  7. CC plaka kime ait?

Yeşil plakalı araç nedir?

Yeşil plakalar, Türkiye'de faaliyet göstermekte olan konsolosluk ve büyükelçilik araçlarına verilen plakalardır. Bu kurumlarda çalışan kişiler ya da görev yapmakta olan diplomatlar ile idari teknik personelin bu plakayı kullanma hakkı bulunmaktadır. Bu plakalar trafikte çeşitli ayrıcalıklara sahiptir.

Diplomatik Plaka ne demek?

Yurt dışından getirilen Büyükelçilik hizmet araçları ve Büyükelçilikte görev yapan Diplomatlar ile idari teknik personellere ait araçların Diplomatik Plaka ( Yeşil CD - CM plaka ) Gümrükleme işlemleri Büyükelçilik tarafından tanzim edilip, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdür Yardımcılığı tarafından onaylanmış Form ...

Yeşil plakalı araç kimlere verilir?

Yeşil plaka, Türkiye'de faaliyet gösteren büyükelçilik, konsolosluk araçlarına ve ya büyükelçiliklerde ve konsolosluklarda göre yapan diplomat ve idari teknik personellerinin kullandığı araçlara verilir.

Motor silindir hacmi nasıl hesaplanır?

Silindirin hacmini bulmak için silindir çapı ve strok boyunun santimetre cinsinden çarpılması gerekmektedir. Motor hacmini bulmak için ise motorda yer alan silindir sayısının silindir hacmi ile çarpılması gerekmektedir.

Kırmızı TR Plaka ne anlama geliyor?

“Mavi renkte olması gereken 'TR' rumuzunun kırmızı renge boyandığı ve 'TR' harflerinin silindiği”, yıpranmış, paslanmış, kirli, boyası silinmiş, okunamaz durumda olduğu, engelli rumuzu olması gerekenlerin rumuzunun kapatıldığı ya da zemin rengi olan beyaza boyandığı saptandı.”

Arabada yeşil cc ne demek?

Yeşil plakaların ortasında bulunan harfler araç içerisinde bulunan personelin ne iş yaptığını gösterir. Buna göre plakaların ortasındaki harflerin anlamları şöyledir: Yeşil Plaka CC: Konsolos. Yeşil Plaka CG: Konsolosluk İdari ve Teknik Personel.

CC plaka kime ait?

Buna göre plakaların ortasındaki harflerin anlamları şöyledir: Yeşil Plaka CC: Konsolos. Yeşil Plaka CG: Konsolosluk İdari ve Teknik Personel. Yeşil Plaka CD: Büyükelçi.