Etiket üstündeki yıkama talimatı sembollerinin anlamları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Etiket üstündeki yıkama talimatı sembollerinin anlamları nelerdir?
  2. Yıkama işaretleri ne anlama geliyor?
  3. Kuru Temizleme işareti nedir?
  4. Elde yıkama kaç dk?
  5. Yıkama talimatı nedir?
  6. Polyester yıkanır mı?
  7. Ütü işaretinin anlamı nedir?
  8. Ağartıcı kullanılmaz ne demek?
  9. Ütü işareti ne demektir?
  10. Tek nokta ütü kaç derece?
  11. Hızlı yıkama nedir?
  12. Bakım etiketi nedir?
  13. Giysi etiketi nedir?
  14. Polyester kumaş çamaşır makinesinde yıkanır mı?
  15. Polyester kumaş kaç derecede çeker?
  16. Iki nokta ütü kaç derece?
  17. Kare içinde çarpı işareti ne anlama gelir?
  18. Ağartıcı ne demek?
  19. Ağartıcı madde ne demek?

Etiket üstündeki yıkama talimatı sembollerinin anlamları nelerdir?

1. Etiket Yıkama Talimatı, Derece Sembolleri,
  • İlk sembol, sıcak ve makinada yıkanabilir anlamını taşır. ...
  • İkinci sembol, dört adet nokta içerir. ...
  • Üçüncü sembol 70 derece sıcak ve makinada yıkanabilir anlamındadır.
  • Dördüncü sembol ise 95 derece sıcak ve makinada yıkanabilir anlamına gelir.

Yıkama işaretleri ne anlama geliyor?

1 nokta = düşük sıcaklık, 2 nokta = orta sıcaklık, 3 nokta = yüksek sıcaklık. Altında bir çizgi varsa hassas giysiler için ısı olmadan kurulayın. İçinde 'x' çarpı olan daire-kare görüyorsanız makinede kurutma hareketsiz olmalıdır. Bu giysileri kuru biçimde asmak, deformasyondan kaçınmanın en güvenli yoludur.

Kuru Temizleme işareti nedir?

Kuru temizleme sembolleri içerisinde yaygın olarak bilinen, boş daire şeklindeki sembolün 'sadece kuru temizleme yapılır' anlamına geldiği ve aynı sembolün üzeri çarpılı şeklinin ise 'kuru temizleme yapılamaz' bildirisini karşıladığıdır.

Elde yıkama kaç dk?

2. Akan su altında eller ıslatılır. 3. Bilekler, avuç içi, ellerin sırt ve parmak araları ile tırnakların kenar ve uçları sabun ile köpürtülerek en az 20 saniye süreyle kuvvetlice ovuşturulur. 4.

Yıkama talimatı nedir?

Yıkama talimatı; ürün bilgisinin, içerik bilgisinin, imalatçı, ithalatçı bilgisinin yer aldığı, kullanıcıya ürün içeriği ile bilgi veren, değişik tür kumaşlara baskı yapılarak üretilen etiket çeşitleridir. Yıkama talimatı etiketi ile ilgili olarak verilen bilgilere uyduğunuz taktirde ürününüz zarar görmez.

Polyester yıkanır mı?

6. Polyester Polyester kumaşın nefes alma özelliği olmasa da kırışıklık direnci ve şeklini koruma özelliği yüksektir. Üstelik son derece hızlı kurur. Nasıl yıkanır? : Sentetikler programında yıkayabilirsiniz.

Ütü işaretinin anlamı nedir?

Giysinin ütülenebilir olduğunu gösteren işaret, eski tip ütü sembolüdür. Ütü işaretlerinde de tıpkı yıkamada olduğu gibi sıcaklık belirten noktalar kullanılır. Eğer ütü sembolünün içinde iki nokta varsa, bu orta sıcaklıkta ütülenebilir olduğunu anlamına gelir. Üç nokta varsa bu yüksek sıcaklıkta ütülenir demektir.

Ağartıcı kullanılmaz ne demek?

Gerektiği zaman ağartıcı bir madde kullanabileceğinize dair sembolü içerir. Ağartıcı ürünler kullanılamaz. Bu giysinin solmazlığı yada yapısal olarak ağartıcılara karşı direnci yoktur. Çamaşırın yıkanması gerektiğinde yalnızca klor içermeyen ve renkleri koruyan ağartıcı madde kullanılabilir.

Ütü işareti ne demektir?

Giysinin ütülenebilir olduğunu gösteren işaret, eski tip ütü sembolüdür. Ütü işaretlerinde de tıpkı yıkamada olduğu gibi sıcaklık belirten noktalar kullanılır. Eğer ütü sembolünün içinde iki nokta varsa, bu orta sıcaklıkta ütülenebilir olduğunu anlamına gelir. Üç nokta varsa bu yüksek sıcaklıkta ütülenir demektir.

Tek nokta ütü kaç derece?

İki nokta yaklaşık 150 derecelik bir sıcaklıktır. Bir nokta ise ütüleme ve cendereden geçirme işlemi için yaklaşık 110 derecelik bir sıcaklığın tamamen yeterli olduğu anlamına gelir.

Hızlı yıkama nedir?

Hızlı yıkama programları Birçok çamaşır makinesi hızlı yıkama programlarına sahip. Bu programlar sayesinde çamaşırlarınızı 15-30 dakika gibi kısa bir sürede yıkamak mümkün. ... Birçok makine sentetik ve pamuklu kumaşları da ayrı şekilde yıkamaya olanak tanıyor.

Bakım etiketi nedir?

Ürünün performansını veya hangi koşullarda en yüksek verim sağlananabileceğine ilişkin bilgiler sunan başlıca araç tanımlayıcı etiketler olarak adlandırılan bakım etiketleridir. Bakım etiketleri üzerinde bulunduğu giysinin nasıl temizleceği ve bakımının nasıl yapılacağı ile ilgili kullanıcıya faydalı bilgiler verir.

Giysi etiketi nedir?

Giysilerde kullanılan etiketler giysinin kimlik kartı gibidir. hazır giyim eşyasında ilk bakılan kısımlardan biride giysinin etiketidir. Etiketler genellikle ürünün sigortası olarak anlaşılmalıdır. Başka bir deyişle hem üreticiyi hem tüketiciyi korumaktadır.

Polyester kumaş çamaşır makinesinde yıkanır mı?

6. Polyester Polyester kumaşın nefes alma özelliği olmasa da kırışıklık direnci ve şeklini koruma özelliği yüksektir. Üstelik son derece hızlı kurur. Nasıl yıkanır? : Sentetikler programında yıkayabilirsiniz.

Polyester kumaş kaç derecede çeker?

Çamaşır makinesinde 30 -40 derece sıcaklıkta yıkanmalıdır. Sentetik elyaflar: Ön yıkama gerekirse kumaş 50 – 60 derece su sıcaklığında ön yıkama yapılmalı ve daha sonra 90 derece su sıcaklığında yıkanmalıdır. Pamuklu – polyester karışımı: Ön yıkama suyu sıcaklığı 25 -30 derece, ana yıkama sıcaklığı 50 -60 derece.

Iki nokta ütü kaç derece?

İki nokta yaklaşık 150 derecelik bir sıcaklıktır. Bir nokta ise ütüleme ve cendereden geçirme işlemi için yaklaşık 110 derecelik bir sıcaklığın tamamen yeterli olduğu anlamına gelir. Ütü istemez. Üzerinde bu işaret bulunan bir giysi ütülenmemeli ve cendereden de geçirilmemelidir.

Kare içinde çarpı işareti ne anlama gelir?

Çarpı işareti, olumsuzluk veya onay bildirmek için kullanılan bir işarettir. Olumsuz olarak "buna katılmıyorum" veya "hayır, bu bilgi doğrulanmadı" anlamında kullanılabilir. Onay olarak ise kullanımının bir örneği oy pusulalarıdır. Sıkça tik işaretinin karşıtı olarak kullanılır.

Ağartıcı ne demek?

Beyazlatmak ve leke çıkarmak amacı ile geliştirilmiş oksijen bazlı ağartıcı yardımcı yıkama ürünüdür. Mutlaka bir ana yıkama deterjanı ile birlikte kullanılmalıdır. Tekstil üzerine direkt uygulanmamalıdır. Yalnız beyaz çamaşırlarda kullanılmalıdır.

Ağartıcı madde ne demek?

Unların içinde bulunan doğal renk maddelerinden kaynaklanan sarı rengini gidermek için ağartıcı olarak nitelenen kimyasal maddeler çeşitli ülkelerde kullanılmakta. Ağartıcı maddelerin en bilinenleri benzoyl peroksit, hidrojen peroksit, potasyum bromat, potasyum iyodat ve azodicarbonamid.