Burun polip tedavisi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Burun polip tedavisi nasıl olur?
  2. Burun polipleri kendiliginden gecer mi?
  3. Burun polipleri nelere sebep olur?
  4. Burun polibi ameliyatı ne kadar zamanda iyileşir?
  5. Burun polip tekrarlar mı?
  6. Nazal polip kansere döner mi?
  7. Burun polip ameliyatı nedir?
  8. Polipler alındıktan sonra tekrar eder mi?
  9. Burun polip ameliyatı ne kadar sürer?

Burun polip tedavisi nasıl olur?

Nazal polipler medikal veya cerrahi olarak tedavi edilirler. Poliplerin büyük çoğunluğu intranazal ve sistemik kortikosteroid tedavisi ile küçülmekte olup burun tıkanıklığında düzelme, koku almada artış, nazal akıntıda azalma gibi yaşam kalitesini artıran bir iyilik hali sağlamaktadırlar.

Burun polipleri kendiliginden gecer mi?

Nazal polipler oluştuktan sonra kendiliğinden geçmez. Eşlik eden başka bir hastalık olup olmamasına bağlı olarak burun akıntısı, koku almada zorluk, baş ağrısı, horlama, uyku apnesi, boğaz hassasiyeti gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Genizden aşağıya akan akıntılar da astım krizlerini tetikleyebilir.

Burun polipleri nelere sebep olur?

Polip Neye Sebep Olur? Polipler, burun hava akımını engelleyerek burun tıkanıklığına, dolayısıyla ağızdan soluma, başağrısı, horlama ve uyku apnesi, sık boğaz hassasiyeti ve iltihabına, nezle ve gribin uzun sürmesine, sinüzit ve koku alma bozukluklarına, yaptığı geniz akıntısı ile astımın artmasına sebep olabilir.

Burun polibi ameliyatı ne kadar zamanda iyileşir?

Ameliyatın kapsamına göre değişmekle beraber 2-6 hafta sürebilir. Bu kabuklar serum fizyolojik ile yumuşatılarak temizlenebilir. Bu süreçte sık kontrol ve burun içi pansumanları sağlıklı bir iyileşme için çok önemlidir. Ameliyat sonrası 7-10 gün istirahat önerilir.

Burun polip tekrarlar mı?

Polipler tekrarlar mı? Fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi ile yapılan polip ameliyatlarında tedavide başarı oranı oldukça yüksek olup, yüzde doksan civarındadır. Fakat astım, kistik fibrozis ve aspirin vb. alerjisi olan kişilerde burun polipleri her şeye rağmen tekrar oluşabilir.

Nazal polip kansere döner mi?

Nazal polipler, burun boşluğuna bağlanan hava dolu boşluklar olan burun ve paranazal sinüslerin iç yüzeyinde gelişen etli şişliklerdir. Bunlar kanserli olmayan büyümelerdir. Polipler çeşitli boyutlardadır; sarımsı kahverengi ya da pembe olabilirler ve göz yaşı gibi şekillenirler.

Burun polip ameliyatı nedir?

Polipler temizlendikten sonra sinüslerin burun içine açılan yerleri de kontrol edilir ve gerekirse açılarak sinüslerin normale dönmesi sağlanır. Ameliyat hem bölgesel uyuşturma yoluyla, hem de genel anestezi altında uyutularak yapılabilir. Bu ameliyatlara genel olarak “Endoskopik Sinüs Cerrahisi” adı verilir.

Polipler alındıktan sonra tekrar eder mi?

Polip tedavisi, erken tanı ve doğru planlama sayesinde başarıyla gerçekleştirildiğinde; adet düzensizliği, cinsel ilişki sonrası kanama ve ağrı ile kısırlık gibi sorunlar ortadan kalkmaktadır. Nadiren rahim polipleri tekrar edebilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, daha fazla tedaviye ihtiyacınız olabilir.

Burun polip ameliyatı ne kadar sürer?

Nazal polipte; sağlıklı mukozaya dokunmadan burun içini ve sinüsleri dolduran tüm polip dokuları temizlenir. Tümörlerde ise tümör dokusu ile beraber etrafındaki bir miktar sağlam dokuda çıkarılır. Ameliyatın süresi kapsamına göre değişir. Örneğin kronik sinüzit nedeniyle yapılan ameliyat ortalama 1,5 saat sürer.