Artvinde kaç tane baraj var?

İçindekiler:

  1. Artvinde kaç tane baraj var?
  2. Deriner Barajı ile Yusufeli Barajı aynı mı?
  3. Artvinde hangi barajlar var?
  4. Yeşilırmak Nehri üzerindeki barajlar nelerdir?
  5. Yusufeli Barajı açildi mi?

Artvinde kaç tane baraj var?

Artvin. Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilerek hizmete alınan 4 baraj ve hidroelektrik santrallerinde (HES) üretilen elektrik enerjisiyle ülke ekonomisine 20 milyar 291 milyon liralık gelir sağlandı.

Deriner Barajı ile Yusufeli Barajı aynı mı?

DSİ Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşıma göre, gövde yüksekliği 250 metreye çıkan Yusufeli Barajı ve HES, 249 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner Barajı ve HES'i geride bıraktı.

Artvinde hangi barajlar var?

Bu çalışmada, sadece ÇHEYP'nin bir bölümünü oluşturan ve bütünüyle Artvin ili sınırları içinde kalan; Deriner, Borçka, Muratlı, Yusufeli ve Artvin barajları ele alınmıştır. Bunlardan Muratlı ve Borçka barajları tamamlanırken, Deriner Barajının inşaatı halen devam etmektedir.

Yeşilırmak Nehri üzerindeki barajlar nelerdir?

Üzerinde Almus, Ataköy, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu, Kılıçkaya, Süreyyabey barajlarının kurulduğu Yeşilırmak düzensiz bir rejime sahiptir.

Yusufeli Barajı açildi mi?

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine yapılan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatı tamamlandı. Baraj, 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3'üncü en yüksek barajı olacak.