Aktarmalı uçuşlar nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aktarmalı uçuşlar nasıl yapılır?
  2. Aktarmalı uçuşlarda bagaj alınıyor mu?
  3. THY aşı istiyor mu?
  4. Interline transit nedir?
  5. Aktarmalı uçuşlarda havaalanından çıkılır mı?
  6. THY Yurt içi uçuşlarda PCR testi gerekli mi?
  7. Transit yolcular turist midir?
  8. Transit Seyahat Nedir?
  9. Uçuştan en erken kaç saat önce valiz verilir?
  10. Iç hat aktarmalı uçuşlarda havaalanı dışına çıkabilir mi?

Aktarmalı uçuşlar nasıl yapılır?

Aktarmalı uçuş ya da transit uçuş, direkt uçuşların olmadığı yerlere iki ya da daha çok uçuş üzerinden ulaşılmasına denir. Aktarmalı uçuşlarda aynı hava yolu firmasını kullanmanız tavsiye edilir. Böylece bagaj aktarımı ve transit uçuşların arasındaki zamanlama gibi durumlar, çok daha pratik hale gelir.

Aktarmalı uçuşlarda bagaj alınıyor mu?

Genellikle aktarmalı uçuşlarda bavulunuzu en son destinasyondan teslim alabilirsiniz. Yani aktarma yapacağınız havaalanında bavulunuzu almanıza gerek yoktur. Ancak aktarmalı uçuşu kendiniz yapacaksanız, aktarma havaalanında bavulunuzu almalı ve diğer firmanın check-in noktasından kayıt ettirmelisiniz.

THY aşı istiyor mu?

Covid-19 geçirmiş olan yolcularımız için, PCR pozitif test sonucunun üzerinden en az 14 gün geçtikten sonra süre sınırı olmaksızın tek doz aşı uygulaması yeterli bulunmaktadır. Uygulama, 18 yaş (18 yaşından gün almış) ve üzeri tüm yolcularımız için geçerlidir.

Interline transit nedir?

Interline uçuş, biletini Türk Hava Yolları'ndan satın aldığınız ve seyahatin bir bölümünü ya da tamamını başka bir havayolu firmasıyla gerçekleştireceğiniz uçuş anlamına geliyor.

Aktarmalı uçuşlarda havaalanından çıkılır mı?

Transit vize, sadece aktarma yapacağınız havalimanında geçerli olan yani havalimanı sınırları dışına çıkma konusunda size izin vermeyen vizedir. ... Fakat bu durumda -aktarma yaptığınız ülke vizesiz değilse- kesinlikle havaalanının uluslararası sahasından çıkamazsınız.

THY Yurt içi uçuşlarda PCR testi gerekli mi?

Detaylı bilgi. Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı yolcularımızın uçuş saatlerinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz etmeleri gerekmektedir. Yurt içi ve Kıbrıs uçuşlarımızda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yolcularımızdan HES kodu istenmektedir.

Transit yolcular turist midir?

Transit yolcu, gitmek istediği yere aktarım yaparak ulaşan kişilere denir. Havacılıkta transit yolcu ise şu şekilde tanımlanır: Uçuşuna başladığı havalimanından uçuşunu tamamlayacağı havalimanına gitmek için başka havalimanlarını 24 saatin altında olmak üzere kullanan yolculara transit yolcu denmektedir.

Transit Seyahat Nedir?

Havacılıkta transit yolcu ise şu şekilde tanımlanır: Uçuşuna başladığı havalimanından uçuşunu tamamlayacağı havalimanına gitmek için başka havalimanlarını 24 saatin altında olmak üzere kullanan yolculara transit yolcu denmektedir.

Uçuştan en erken kaç saat önce valiz verilir?

İç hatlarda uçağa en son bagaj verme işlemini uçuş saatinizden 60 dakika öncesinde yapmanız gerekmektedir. Dış hatlarda ise uçağa bagaj verme son işlemi uçuşunuzdan 90-120 dakika öncesinde yapılmalıdır.

Iç hat aktarmalı uçuşlarda havaalanı dışına çıkabilir mi?

Yani eğer hava yolu firmaları arasında bagaj transfer anlaşması yoksa ve pasaport kontrolünden geçip ülkeye giriş yaptıktan sonra kontuara gidecekseniz bu durumda vize almanız gerekir. Aktarmalı uçuşlarda dışarı çıkmak, ancak o ülkeye ait vizeniz olduğunda mümkündür.