Voleybolda kaç çeşit vuruş vardır?

İçindekiler:

  1. Voleybolda kaç çeşit vuruş vardır?
  2. Voleybolda vuruş teknikleri nelerdir?
  3. Voleybolda top taşıma nasıl olur?
  4. Oyuncunun blok yaparak topa temas etmesi vuruş hakkı olarak değerlendirilir mi?
  5. Alçak pas nedir voleybol?

Voleybolda kaç çeşit vuruş vardır?

Başlıca Voleybol Kuralları Altı oyuncudan oluşan takımların topu rakip sahaya geçirmesi için 3 kez topa dokunma hakkı vardır.

Voleybolda vuruş teknikleri nelerdir?

Voleybol topunu file üzerinden karşı takımın alanına göndermek için yapılan vuruşlar üçe ayrılır: Smaç, plase ve pas. Plase, smaçla benzer şekilde başlayan ancak smaca kıyasla çok daha yumuşak yapılan vuruşları tanımlar.

Voleybolda top taşıma nasıl olur?

Takımın birinci vuruşunda oyuncunun tek bir hareket esnasında olması kaydıyla, topu ikiletmesine izin verilir. Top vuruştan sonra sekmelidir. Temas süresinin uzaması (top taşıma) hatadır. Vücut dengeli bir pozisyonda ve kol ileri uzatılmışken avuç içiyle topu yukarı doğru vurmak hatadır.

Oyuncunun blok yaparak topa temas etmesi vuruş hakkı olarak değerlendirilir mi?

BLOK VE TAKIM VURUŞLARI Blok teması takımın vuruş haklarından biri olarak sayılmaz. Sonuç olarak blok temasından sonra bir takımın topu geri göndermek üzere üç vuruş hakkı daha vardır. Bloktan sonraki ilk vuruş, blok esnasında topa dokunan da dahil olmak üzere, herhangi bir oyuncu tarafından yapılabilir.

Alçak pas nedir voleybol?

Alçak Pas (Low Pass): 1. Hücum pasının smaçöre alçak atılması. 2. Pasörün ya da pası atan oyuncunun yüksek pas bekleyen smaçöre alçak attığı top.