Kuran kursu öğreticiliği için hangi kpss?

İçindekiler:

  1. Kuran kursu öğreticiliği için hangi kpss?
  2. Dhbt için hangi kpss?
  3. Din Hizmetleri Alan bilgisi sınavına kimler girebilir?
  4. Diyanet bu yıl kaç Kuran kursu öğreticisi alacak?
  5. KPSS Din Hizmetleri Alan bilgisi sınavına kimler girebilir?
  6. Din Hizmetleri Alan Bilgisi ne iş yapar?

Kuran kursu öğreticiliği için hangi kpss?

Din hizmetleri alan bilgisi testi kısaca DHBT diye adlandırılan sınav daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım alımlarında yapmış olduğu yeterlilik sınavı yerine yapılan bir sınavdır.

Dhbt için hangi kpss?

Adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanlarının hesaplanabilmesi için DHBT'ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı düzeyde KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir.

Din Hizmetleri Alan bilgisi sınavına kimler girebilir?

DHBT sınavına birçok kesimden insan başvurabilmektedir. DHBT sınavına son sınıfta okuyan lise öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Mezun olmuş ve mezun olacak lise, önlisans ve lisans öğrencileri başvurabilir.

Diyanet bu yıl kaç Kuran kursu öğreticisi alacak?

Diyanet İşleri Başkanlığına 5.000 4-B Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım alınacaktır.

KPSS Din Hizmetleri Alan bilgisi sınavına kimler girebilir?

DHBT sınavına son sınıfta okuyan lise öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Mezun olmuş ve mezun olacak lise, önlisans ve lisans öğrencileri başvurabilir. KPSS puanı gibi 2 yıl geçerli bir puan olduğu için 2 yıl içerisinde okulu bitirecek öğrencilerde sınava başvurabilir fakat okulu bitmeden bir tercih yapamaz.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi ne iş yapar?

Memurluk hayali kuran her bireyin geçmesi gereken en önemli sınavlardan birisi olan KPSS sınavının bir alanı da Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli olmak için gerekli olan DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınavında başarı elde eden kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almaya hak kazanır.