Adi malül ne demek?

İçindekiler:

  1. Adi malül ne demek?
  2. Adi malül nasıl olunur?
  3. Malullük durumu nedir?
  4. Maluliyet kararı ne demek?
  5. Maluliyet raporu nasıl alınır?
  6. Malulen emeklilik kimlere verilir?

Adi malül ne demek?

Adi Malul Nedir; 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre her ne nedenle olursa olsun vücutlarında meydana gelen zarar veya iyileşmesi imkânsız hastalıklar nedeniyle görevlerini yapamayacak duruma gelen tevdiatçı ve iştirakçilere malul denilmektedir.

Adi malül nasıl olunur?

TSK Adi Malullük Şartları
  1. En az on yıldır sigortalı olması ve toplam olarak 1800 gün uzun vadeli sigorta kolları primi ödemesi,
  2. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olduğuna karar verilmiş ise sigortalılık süresi şartı aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,
Daha fazla öğe...•BE

Malullük durumu nedir?

Çalışma gücünün veya iş kazası ve meslek hastalığı sonucu, meslekte kazanma gücünün `'ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurullarınca tespit edilen işçiye “malul” denir.

Maluliyet kararı ne demek?

Sigortalının durumu değerlendirilirken, sağlık kurulu raporu veya dosyasındaki karara esas alınacak belgelerin, yetersiz veya eksik olduğu durumlarda; gerekli olan tıbbi bilgi ve belgelerin tamamlanarak daha doğru değerlendirme yapılabilmesi amacıyla verilen karardır.

Maluliyet raporu nasıl alınır?

Malullük Aylığı Bağlanması için Nereye ve Nasıl Başvurulur? Sigortalı veya sigortalının işvereni, maluliyet durumunun tespiti için sigortalının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine yazılı olarak başvurmalıdır.

Malulen emeklilik kimlere verilir?

5510 sayılı Kanunun 25. maddesine istinaden sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca düzenlenen sağlık raporları neticesinde, 4-a ve 4-b kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün ve iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60'ını, 4- c kapsamındaki sigortalılar için çalışma ...