Karniyarik otunun faydasi nedir?

İçindekiler:

  1. Karniyarik otunun faydasi nedir?
  2. Karnıyarık otu tohumu nasıl tüketilir?
  3. Organik karnıyarık otu tozu nedir?
  4. Organik Psyllium içecek tozu ne işe yarar?
  5. Pisilyum tozu ne işe yarar?

Karniyarik otunun faydasi nedir?

Vücuttaki suyu emme özelliği olan karnıyarık otu, kabızlık, ishal, kan basıncı, kolesterol ve kilo kaybına fayda sağlayan bir takviye edici gıdadır ve son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda karnıyarık otunun (psyllium husk), sindirim sisteminden kalp ve şeker hastalığına kadar birçok faydaya sahip olduğu ...

Karnıyarık otu tohumu nasıl tüketilir?

Bir ya da iki çorba kaşığı sarı karnıyarık tohumunu bir bardak su içerisinde kaynatın. Daha sonra içmek suretiyle kullanabilirsiniz. Ancak şişme yaratmaması için bol su ile tüketmeniz önerilir. Diğer taraftan jelatin kıvamına sahip olan farklı meyve suları ile beraber de değerlendirmek mümkün.

Organik karnıyarık otu tozu nedir?

Karnıyarık Otu Tozu; bitkinin tohum kısımlarından elde edilen bir tozdur. Sarı ve siyah olmak üzere karnıyarık otu iki değişik renk üzerinden yetişen sağlıklı bir bitki türüdür. Dünya çapında, “pisilyum” olarak bilinen karnıyarık otu, dünyanın değişik bölgelerinde rengine bağlı olarak yetişmektedir.

Organik Psyllium içecek tozu ne işe yarar?

Psyllium kütle oluşturan bir müshil olarak kullanılır yani dışkı kütlesini artırmak suretiyle bağırsakları harekete geçirerek kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Öncelikle mideden ince bağırsaklara geçen kısmen sindirilmiş gıdalara bağlanarak etki gösterir.

Pisilyum tozu ne işe yarar?

Psyllium, yığın oluşturan bir müshildir. Bu, bağırsaklarınızdaki suyu emdiği ve bağırsak hareketlerini çok daha kolay hale getirdiği ve şişkinliği artırmadan düzenliliği artırmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.