Kombi bacasından su girerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Kombi bacasından su girerse ne olur?
  2. Kombi bacasından su neden akar?
  3. Kombi borusundan su gelmesi normal mi?
  4. Yoğuşmalı kombiden neden su gelir?
  5. Yoğuşmalı kombi bacaya bağlanır mı?
  6. Kombi baca şapkası ne ise yarar?
  7. Kombi kendi kendine neden su alır?
  8. Yoğuşmalı kombiden ne kadar su çıkar?
  9. Yoğuşmalı kombilerde baca uzunluğu ne kadar olmalı?
  10. Kombinin içindeki su nasıl boşaltılır?
  11. Kombiden sıcak su nasıl açılır?

Kombi bacasından su girerse ne olur?

Yoğuşmalı kombi bacasından su geliyorsa verimli, su gelmiyorsa verimli değil gibi söylemler söz konusudur. Bu yanlış bir bilgidir. Bacadan su gelmez. Çünkü yoğuşmalı kombiler bacadan attıkları sıcak su buharını yeniden kullanarak ısı verimini yükseltir.

Kombi bacasından su neden akar?

Öte yandan kombi bacanızın su akıtmasının ana sebebi kurulumdaki bazı hatalar olabilir. Kombi bacaları su buharı yoğunluğu yüksek bir gaz salarlar. Yoğun bir su buharı çıkışı olacağından bacanın yaklaşık %4 eğimle balkon veya pencere dışına uzanması gerekmektedir.

Kombi borusundan su gelmesi normal mi?

Su akıntısı kombi içinden geliyorsa kombi servisinden, borulardan geliyor ise tesisatçıdan yardım almalısınız. Öncelikle doldurma musluğunu kontrol edin açık kalmış olabilir. ... Kombilerde su akıntısı olduğunda genelde su emniyet ventilinden gelmektedir. Fakat bu her zaman emniyet ventili sorunu değildir.

Yoğuşmalı kombiden neden su gelir?

Doğalgazın yanması ile oluşan bu su buharının yoğuşması, yani sıvı hale tekrar su forma dönmesi ile içerisindeki ısıyı eşanjöre vermesi temel prensiptir. İşte burada yoğuşarak su hale gelen doğalgaz buharı, kombinin yoğuşma suyu çıkışından aşağıya akar.

Yoğuşmalı kombi bacaya bağlanır mı?

Yoğuşmalı Kombide Baca Montajı Binada baca olması şart değildir. Baca bağlantısı yukarı doğru % 2 eğimli olmalıdır ki, yoğuşma suyu içeri akıp gidere rahatlıkla karışsın. Baca bağlantısı balkona ya da pencereden dışarı doğru monte edilir ise dış ortama doğru verilir.

Kombi baca şapkası ne ise yarar?

KOMBİNİN DÜZENLİ VE VERİMLİ YANMASINI SAĞLAR, İÇİNE KUŞUN YUVA YAPMASINA ENGEL OLUR.

Kombi kendi kendine neden su alır?

Beraberinde basınç yükselme ile su akıntısı sorunu da ortaya çıkar. ... Genleşme tankının havası eksik ya da membranı delik olabilir Kombi içinde ısınan su genleşmeye uğrar. Genleştikçe basınçta yükselmeler olur. Yüksek basınç kombiye zarar vereceğinden kombilerde bu dengeyi tutmak için genleşme tankı vardır.

Yoğuşmalı kombiden ne kadar su çıkar?

Normalde reaksiyon sonucu dışarı verilmesi gereken gazı yeniden suyun içinden geçirerek ısıyı tekrar kullanır. Bundan dolayı daha verimli bir kombi sistemidir. Bununla birlikte asitli hale getirdiği suyu çöpe atar. İsraf edilen su, bir evde kullanılan yoğuşmalı kombide haftada 100, ayda 400 litreye ulaşabilir.

Yoğuşmalı kombilerde baca uzunluğu ne kadar olmalı?

Bacalı kombiler mutlaka baca çıkışına yakın bir yere monte edilmelidir. Arada mesafe olmamalıdır. Mümkün olduğu kadar dirsek ve t bağlantılar kullanılmamalıdır. Tek bir dirsek kullanılacağı durumlarda baca borusunun uzunluğu yatay olarak maksimum 2 metre olmalıdır.

Kombinin içindeki su nasıl boşaltılır?

Boşaltma vanası olmayan kombilerde, kombideki suyu boşaltmak için herhangi bir petekten yapılmalıdır. Kombinin altında bulunan boşaltma vanasından suyu boşaltmak için musluğu saat yönünün aksi istikamette çevirerek gevşetin. Yaklaşık olarak 2 litre kadar su boşalacaktır.

Kombiden sıcak su nasıl açılır?

Kombi Sıcak Su Ayarı Nasıl Yapılır?
  1. Kombi cihazı üzerinde bulunan sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrildiğinde sıcaklık artar, aksi istikamette çevrildiğinde ise sıcaklık düşer.
  2. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcaklık ayarı düğmesi yükse tutulmalı ve musluk az açılmalıdır ki, istenilen sıcak su elde edilebilsin.
Daha fazla öğe...