Stajyer avukat kimlik kartı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Stajyer avukat kimlik kartı nasıl alınır?
  2. Stajyer avukat kimlik kartı kimlik yerine geçer mı?
  3. Stajyer avukatlar avukat girişinden girebilir mi?
  4. Avukat kimlik kartı ne ise yarar?
  5. Stajyer avukat kredi çekebilir mi?
  6. Hakim kimligi kimlik yerine geçer mi?
  7. Stajyer avukatlar icra ceza mahkemesinde duruşmaya girebilir mi?
  8. Avukat kimliği nerelerde kullanılır?
  9. BaroKart ücretli mi?
  10. Stajyer avukat kredisi ne kadar?

Stajyer avukat kimlik kartı nasıl alınır?

Stajyer Avukat Kimlik Kartı İçin Gerekli Belgeler
  1. www.avukatkart.com sitesinden başvuru.
  2. Biyometrik 6*9 ebadında 1 adet fotoğraf.
  3. 10 TL kart ücreti.

Stajyer avukat kimlik kartı kimlik yerine geçer mı?

1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 9. maddesinin 4. fıkrası; “Avukat kimlikleri, tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmündedir.” der.

Stajyer avukatlar avukat girişinden girebilir mi?

Yukarıda belirtilen mutabakat metni uyarınca stajyer kimlik kartı bulunmayan stajyer avukatlarımızın, en kısa süre içerisinde çipli-akıllı kart edinmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bir süre sonra bu özellikteki karta sahip olmayan stajyerlerimiz avukatlara tahsis edilen kapılardan adliyeye giremeyeceklerdir.

Avukat kimlik kartı ne ise yarar?

BaroKart™ Stajyer Avukat Kimlik kartı sisteme dahil tüm barolarda ve adliyelerde kapı geçiş, otopark, sosyal tesis ve Avukat Odalarındaki ödeme noktalarında nakit taşımaksızın ve para üstü beklemeksizin ödeme yapma olanağı sağlar.

Stajyer avukat kredi çekebilir mi?

Tüm Baro üyesi Avukatlar ve Stajyer Avukatlar 5,000 TL'ye kadar %1.78 faiz oranlı ihtiyaç kredisinden kefilsiz olarak yararlanabilecektir. Üstelik 6 aya kadar öteleme avantajıyla ve kredi tahsis ücreti ödemeden! ... %1.78 faiz oranlı, kefilsiz kredi için üst limit 5,000 TL, azami vade 36 aydır.

Hakim kimligi kimlik yerine geçer mi?

12 Aralık 2014 tarihli ve 29203 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6572 sayılı Kanun ile 2802 sayılı Kanuna 'Hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşların iş ve işlemlerinde resmi kimlik hükmündedir.

Stajyer avukatlar icra ceza mahkemesinde duruşmaya girebilir mi?

Madde 19 — Stajyer, avukat yanında staja başladıktan sonra, avukatın yazılı oluru ile onun gözetim ve sorumluluğu altında, sulh hukuk, sulh ceza mahkemeleri ile icra tetkik mercilerinde avukatın takip ettiği dava ve işlerle ilgili duruşmalara girebilir ve icra müdürlüklerindeki işleri yürütebilir.

Avukat kimliği nerelerde kullanılır?

Avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmünde olduğu, ibraz edilmesi halinde bankacılık işlemlerinde de geçerli olduğu bildirildi.

BaroKart ücretli mi?

BaroKart hesabınızla ortak çalışan Troy logolu BaroKart'a başvuru yapabilirsiniz! Troy logolu BaroKart ile BaroKart bakiyenizi, Türkiye'deki tüm poslarda, atmlerde ve e-ticaret sitelerinde kullanabilirsiniz. *Troy logolu BaroKart'a ücretsiz başvurabilirsiniz!

Stajyer avukat kredisi ne kadar?

Türkiye Barolar Birliği tarafından stajyer avukatlara krediye başvuru tarihinden İtibaren staj süresince aylık 750 TL olarak staj kredisi tahsis edilmektedir.