Adli sicil kaydı olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Adli sicil kaydı olmak ne demek?
  2. Adli Sicilde T ne demek?
  3. Adli sicil arşiv kaydının silinmesi kaç yıl?
  4. Adli Sicil kaydı silinmesi kaç gün sürer?
  5. Adli Sicil kaydı sildirme dilekçesi nasıl gönderilir?

Adli sicil kaydı olmak ne demek?

Adli sicil kaydı, vatandaşın devlet nezdinde tutulan suç kaydı olarak tarif edilebilir. Adli sicil kaydına halk dilinde sabıka kaydı da denilmektedir. ... Kesinleşmeyen mahkeme kararları adli sicil kaydında yer almaz.

Adli Sicilde T ne demek?

Adli sicil kaydındaki (T) harfi ise Tali karar fişinin kısaltmasıdır. Ceza fişi ile adli sicile bildirilmiş olan hüküm ve kararlarda değişiklik yapan kararları ve etkin pişmanlık, kamu davasının açılmasının ertelenmesi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarını gösterilir.

Adli sicil arşiv kaydının silinmesi kaç yıl?

Buna ek olarak adli sicilde yer alan bilgilerin arşiv kaydına transferi için karar verilen ve bu esnada memnu hakların iadesi talebi kabul gören kişilerin arşiv kaydının silinmesi için 15 yıllık sürenin dolması gerekmektedir. Memnu haklarının iadesinin yapılmadığı kimselerde ise bu süre 30 yıldır.

Adli Sicil kaydı silinmesi kaç gün sürer?

Başvurudan sonra iş yoğunluğuna göre 5 iş günü içerisinde silinme gerçekleşmektedir. Durumun aciliyetine göre hukuk büromuz ile iletişime geçildiğinde daha hızlı sürede adli sicil kaydı silinmesi mümkündür. Cezanın cinsine ve süresine göre adli sicil kaydı ya tamamen silinir ya da adli sicil arşiv kaydına alınır.

Adli Sicil kaydı sildirme dilekçesi nasıl gönderilir?

Dilekçe PTT vasıtasıyla iadeli taahütlü bir şekilde “Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü -Adres: Devlet Mahallesi, Vekaletler Caddesi, 06420 Çankaya/Ankara” adresine gönderilmelidir. TALEP : Adli sicil kaydımda görünen sabıkalarımın gerekli yasal süre geçtiğinden silinmesi talebimdir.