Hypo ne demek tıbbi terminoloji?

İçindekiler:

  1. Hypo ne demek tıbbi terminoloji?
  2. Hiper ne demek tıp?
  3. Beyin iltihabının tıbbi terminoloji karşılığı nedir?
  4. Kök Nedir tıbbi terminoloji?
  5. Hipo Tiroidizim nedir?
  6. Hipotiroid mi hipertiroid mi?
  7. Hiper kişisel ne demek?
  8. Hipo ne anlama gelir?
  9. Episodların nedir?
  10. Beyin iltihabı kaç günde geçer?
  11. Akronim Terim ne demek?
  12. Endos ne demek?
  13. Hipotiroidi ve hipertiroidi arasındaki farklar nelerdir?

Hypo ne demek tıbbi terminoloji?

Hypo-, hipo-: alçak, az, altında.

Hiper ne demek tıp?

i. (Fr. hypertension) tıp. Kanın damar çeperlerine yaptığı normalden yüksek basınç, yüksek tansiyon.

Beyin iltihabının tıbbi terminoloji karşılığı nedir?

ANSEFALIT: Beyin iltihabi.

Kök Nedir tıbbi terminoloji?

Kök: Anlamlı en küçük dil birimidir. Köke ön ek ve son ek getirilerek anlamlı sözcükler oluşturulur. Bütün tıbbi terimler en az bir kökten oluşmuştur. Kökler alacağı eklerle farklı anlamlar kazanmaktadır.

Hipo Tiroidizim nedir?

Hipotiroidi, tiroit bezinin az çalışmasına bağlı olarak tiroid hormonlarının az salgılanmasıdır. Bu hormonlar metabolizmamızı düzenlediğinden, kana az hormon salgılanmasına bağlı olarak halsizlik, yorgunluk, ciltte kuruluk ve dökülme, müdahale edilmeyen vakalarda dilde büyüme, seste boğuklaşma ortaya çıkabilir.

Hipotiroid mi hipertiroid mi?

Çeşitli sebeplerle bu hormonlarının fazla üretilip salgılanması ya da olması gerekenden az üretilmesi söz konusu olabilmektedir. Tiroid hormonlarının normalden fazla salgılandığı hale hipertiroidi, normalden az salgılandığı hale hipotiroidi denmektedir.

Hiper kişisel ne demek?

Hiper-kişiselleştirme, bir markanın müşterilerinden elde edebileceği davranışsal ve gerçek zamanlı verileri birleştiren sürecin bütünüdür.

Hipo ne anlama gelir?

Hipo kelime anlamı olarak; düşük, alt anlamına gelmektedir. Mani ise tehlikeli sonuçlar doğurabilecek kadar aşırı heyecan, enerji, huzursuzluk hissi ile yerinde duramama gibi belirtilerle tanımlanan bir tür ruhsal bozukluktur.

Episodların nedir?

Episod kelimesi Türkçe'de "tiyatroda iki perde arasında oynananan kısa oyun [esk.], oyunda kısa bölüm, sahne" anlamına gelir.

Beyin iltihabı kaç günde geçer?

Hafif iltihaplar birkaç günde iyileşme gösterebilir. Şiddetli bir ensefalit tedavisinde ise; solunum yardımı, intravenöz sıvılar, anti-enflamatuar ilaçlar, antikonvülzan ilaçlar, sürekli takip ile tedavi yoluna gidilebilir.

Akronim Terim ne demek?

Akronim veya kısma ad, iki veya daha fazla sözcüğün baş harflerinden veya ilk birkaç harfinden oluşturulmuş kelime. Akronimler -ABD ve TBMM örneklerinde olduğu gibi- kısaltmalar şeklinde olabilmesinin yanı sıra radar, Aids ve İnterpol örneklerinde olduğu gibi kelimeleşmiş de olabilirler.

Endos ne demek?

Endodonti terimi; Yunanca “Endo” (içinde) ve “odont” (diş) kelimelerinden türemiştir. ... Daha kesin bir deyişle, endodonti diş pulpası (damar-sinir paketini barındıran canlı doku) ve dişi çevreleyen dokularla ilgili hastalıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen diş hekimliği branşıdır.

Hipotiroidi ve hipertiroidi arasındaki farklar nelerdir?

Çeşitli sebeplerle bu hormonlarının fazla üretilip salgılanması ya da olması gerekenden az üretilmesi söz konusu olabilmektedir. Tiroid hormonlarının normalden fazla salgılandığı hale hipertiroidi, normalden az salgılandığı hale hipotiroidi denmektedir.