Araba anahtarı neden dönmüyor?

İçindekiler:

  1. Araba anahtarı neden dönmüyor?
  2. Kendi kendine kilitlenen kapı nasıl açılır?
  3. Çilingir mi Çilingir mi?
  4. Kontak niye dönmüyor?
  5. Direksiyon kilitlendi nasıl açılır?
  6. Anahtar içinde kırılırsa nasıl çıkarılır?
  7. Kapı kilidi göbeği nasıl ölçülür?

Araba anahtarı neden dönmüyor?

Eğer anahtar, kontağa taktığın zaman dönmüyorsa anahtarın kendisi zarar görmüş ve doğru pinleri, göbeği döndürecek derinliğe itemiyor olabilir. Anahtarda aşırı yıpranma, aşınma ya da kırık diş olup olmadığına bak. Bunlardan herhangi biri, anahtarın kontağı döndürmesini engelleyebilir.

Kendi kendine kilitlenen kapı nasıl açılır?

Eğer kilitliyken kapıyı çektiysen, bu tür kapıların kollarına güvenlik için yerleştirilmiş ufak deliği bul. Gözlük tornavidası, düzelttiğin bir ataç veya küçük bir bıçağı bu deliğe yerleştir. Yapabildiğin kadar ileriye dümdüz it. Daha sonra açılması için klik sesini duyana kadar bastırarak döndür.

Çilingir mi Çilingir mi?

Çilingir,Farsça kökenli ``cilanger`` `den gelen, "anahtarcı" anlamında kelime. Anahtarı yapan ve satan kimse anlamında olmakla birlikte, çilingir olarak gündelik yaşamdaki kullanımı esas olarak kilitli/kilitlenmiş kapıları açan kimse anlamındadır.

Kontak niye dönmüyor?

Kontak anahtarı dönmüyor olmasının üç ana nedeni şunları içerir: İlgili bileşenlerle ilgili sorunlar, anahtarın kendisiyle alakalı sorunlar ve kontak kilidi silindiri sorunları.

Direksiyon kilitlendi nasıl açılır?

Arabanızın Direksiyon Kilidini Açmak
  1. Anahtarınızı kontağa yerleştirin. ...
  2. Anahtarı yavaşça çevirin. ...
  3. 3. Direksiyona baskı uygulayın. ...
  4. Direksiyonunuzu sert hareketlerle sallamayın. ...
  5. Anahtarı çevirmeden önce hafifçe dışarı çıkartın. ...
  6. Direksiyon kilidini açmak için direksiyonu ve kilidi aynı anda çevirin.
BE

Anahtar içinde kırılırsa nasıl çıkarılır?

Mıknatısı kilidin ucuna koyun ve daha sonra çekin. Eğer güçlü bir mıknatıs ise anahtarı kilitten çıkaracak ve bu sorununuz çözülecektir. Anahtarın kırılan bölgesine yapıştırıcı veya tutkal sürün. Daha sonra diğer kırılan yere itin ve bir süre o şekilde bekleyin ki anahtar yapışsın.

Kapı kilidi göbeği nasıl ölçülür?

Yukarıdaki resimdeki gibi kapı kilit göbeğiniz rozetin dışına 5 mm den çok taşmıyorsa barelinizin ölçüsü doğrudur diyebiliriz. Barelin ölçüsünü almak için barelinizi sökmeniz gerekmektedir. Ölçü alırken referans noktamız barelin ortasındaki bareli kilide sabitlemek için kullanılan vida deliğidir.