Evin krediye uygun olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Evin krediye uygun olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  2. Krediye uygun ne demek?
  3. Krediye uygun değil ne demek?
  4. 20 yıllık eve kredi verilir mi?
  5. Krediye uygun daire nasıl alınır?
  6. Tapusuz ev almak mantıklı mı?
  7. Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?
  8. 25 yıllık binaya kredi çıkar mı?

Evin krediye uygun olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapu kaydında nitelik mesken olarak geçmelidir. Yapıların tapu kayıtlarında bulunan bağımsız bölüm seçeneğinden tapu bilgileri incelenebilir. Kredi başvurusu yapılacak konutun belediye tarafından onaylanmış planı ve projeye uygunluğu etkili faktörler arasındadır. Kat mülkiyeti, kat irtifakı, projeye uygunluğu belirler.

Krediye uygun ne demek?

Bankalar ve çeşitli kredi kurumları, konut sahibi olmak isteyenlere konutun değerine göre belirlenen oranda kredi verir. Konutun krediye uygun olabilmesi için tapusunun ve kat irtifakının olması, binanın yasal düzenlemelerde belirtilen kriterlere uygun olarak inşa edilmiş olması gerekir.

Krediye uygun değil ne demek?

Krediye uygun ev ne demek? ... Evin projede teras olarak görünen kısmı eğer sonradan projesiz olarak içeri alınmış ve odaya dahil edilmişse bu eve kredi çıkmaz. Eski binaların bir çoğu projeye göre yapılmadığından kat irtifakı yoktur. Bu nedenle bir çok eski binada yer alan daireler krediye uygun değildir.

20 yıllık eve kredi verilir mi?

Çoğunlukla genel bir kıstasla 20 yaşına kadar olan evlere konut kredisi tavsiye ediliyor. Ancak bankaların ekspertiz yaparak bunu daha net değerlendirmesi mümkündür. Zira bazı evler yaşlı olmasına karşın şehrin en işlek noktalarından birisinde olabilir.

Krediye uygun daire nasıl alınır?

Banka tarafından konut kredisine uygun görülmek için satın alacağınız konutun kat mülkiyeti ya da kat irtifaki tapusunun bulunması gerekir. Kredi miktarınız, gelir seviyenize ve ekspertiz raporunun sonucuna göre belirlenmektedir. Yani evin değerinin fazla olması durumunda yeterli kredi çıkmayabilir.

Tapusuz ev almak mantıklı mı?

Tapusu Olmayan Ev Alınır ? Bu noktada aslında evin tapusu mu yok yoksa henüz tapusu mu çıkmadı sorusu önemlidir. Ev kaçak yapı yani gecekondu olduğu için tapusu yoksa bu durumda kesinlikle satın alınmamalıdır. ... Yani tapusuz ev almanın sakıncaları çok fazladır ve bu nedenle asla tercih edilmemelidir.

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisinde ipotek işlemine başvurarak kullanmak istediğiniz krediyi peşinatsız bir şekilde alabilirsiniz. Peşinatsız konut kredisi almak için bir bankaya başvurduğunuzda banka sizden bir evi ipotek göstermenizi talep edebilir. Böylece satın alacağınız konutun değerinin tamamı için kredi çekebilirsiniz.

25 yıllık binaya kredi çıkar mı?

Konut kredisi şartları arasında yer alanlardan biri de konut kredisi için bina yaşı şartıdır. Konut kredisinde bina yaş sınırı bulunmakla beraber bu yaş sınırı bankalar arasında farklılıklar gösteriyor. Konut kredisinde bina yaşı bankalar arasında 20 ile 25 yıl arasında değişiklik gösteriyor.