Meşe balı nasıl üretilir?

İçindekiler:

  1. Meşe balı nasıl üretilir?
  2. Arı Lavantadan bal alır mı?
  3. Keçiboynuzu balı ne işe yarar?
  4. Arı hangi agacı sever?
  5. Çam ağacı ne zaman bal verir?
  6. Lavanta Arı çeker mı?
  7. Lavanta Balı ne zaman çıkar?

Meşe balı nasıl üretilir?

Çiçek balları arıların çiçekten nektar toplaması ile elde edilirken; salgı balları, arıların ağaçlar (çam, meşe vb.) üzerinde bulunan salgıları bala dönüştürmesi ile elde edilmektedir. Meşe Balı, Meşe ağacında bulunan genç palamutlarda bulunan sıvının arılar tarafından bala dönüştürülmesiyle elde edilmektedir.

Arı Lavantadan bal alır mı?

Hasadının yapılacağı bu dönemde çevresine yerleştirilen arılar, lavanta çiçeğinin özünden topladıkları nektarla lavanta balını yaparlar.

Keçiboynuzu balı ne işe yarar?

KEÇİBOYNUZU BALININ FAYDALARI;
  • Kalsiyum bakımından oldukça zengindir.
  • E vitamini sayesinde öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.
  • Balgam söktürür, bronşları açar, nefes darlığında oldukça etkilidir.
  • Yüksek vitamin ve mineraller içerdiğinden, diş ve dişetleri üzerinde olumlu etkisi vardır.
Daha fazla öğe...•BE

Arı hangi agacı sever?

Arılar genelde çiçekli ağaçları severler. Ihlamur ağacı, çalı, yeni dünya ağacı, kiraz ağacı, erik ağacı gibi arılar reçineli ağaçları da fazlaca severler. Örneğin; çam ağacı, kestane ağacı, meşe ağacı gibi arılar çiçeklenen ağaçları çok seveceği gibi yüksek kesimlerde bulunan ağaçlardan da bal almayı severler.

Çam ağacı ne zaman bal verir?

Çam balı üretimi, Ağustos ayının ilk günlerinde başlayarak sahillerde Nisan sonuna, rakımı yüksek bölgelerde ise 15 Mayıs'a kadar devam eder. Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yoğun çam balı üretimi gerçekleştirilir. Dolayısıyla kış döneminde dahi bal akımı devam etmektedir.

Lavanta Arı çeker mı?

Lavanta bitkisi, diğer bitki türlerinden olan nane, biberiye, adaçayı familyasına ait bir bitki türüdür. ... Lavantanın mor çiçekleri nektar bakımından da oldukça zengindir ve bu yönüyle arıların dikkatini çeker.

Lavanta Balı ne zaman çıkar?

Lavanta balı Haziran ayında sadece lavanta çiçeğinin açtığı zaman kısa bir süre içinde bal arıları tarafından üretilir ve lavanta çiçeklenmesi bittiğinde de ürün kovandan alınarak saflığı korunur.