Minimal hipoekoik solid lezyon nedir?

İçindekiler:

  1. Minimal hipoekoik solid lezyon nedir?
  2. Hipodens solid lezyon ne demek?
  3. Solid tümör ne demek tıp?
  4. Soliter tümör ne demek?
  5. Fibroepitelyal lezyon ne demek?

Minimal hipoekoik solid lezyon nedir?

Hipoekoik lezyon durumu, sağlıklı tiroidde görülmeyen kitleler ile lekelenmelerin meydana gelmesidir. Bu durum yalnızca tiroid değil meme kanseri durumlarında da meydana gelebilmektedir.

Hipodens solid lezyon ne demek?

Hipodens lezyon, karaciğerdeki doku bozulmasıdır. Daha kolay anlaşılır haliyle karaciğerde leke bulunması olarak tanımlanabilmektedir. Hipodens lezyonlar, diğer lezyon türlerine göre daha az bozulmaya işaret etmektedir. Bundan dolayı tedavi süreci çok daha konforlu şekilde ilerlemektedir.

Solid tümör ne demek tıp?

Solid (dayanıklı, kistik olmayan) tümörler sert ve önceleri yerel sınırlı tümörlerdir. Bunlar çeşitli iç organlardan veya organ sistemlerinden kaynaklanabilirler ve iyi veya kötü huylu olabilirler.

Soliter tümör ne demek?

Solid tümörler kardeş tümör (metastaz) oluşturmazlar. İyi huylu tümörler bazen kendiliklerinden küçülüp kaybolabilirler veya büyümeleri durabilir. Ama solid tümörler kötü huylu tümörlerin ön basamağı da olabilirler. Kötü huylu (malign) solid tümörlerkanser sayılırlar.

Fibroepitelyal lezyon ne demek?

Fibroepitelyal lezyonlar (FEL), memenin sık görülen, stromal ve glandüler elemanlarından oluşan lezyonlarıdır. Bu grup içerisinde benign özellikte fibroadenomlar (FA) olduğu gibi malignite potansiyeli taşıyan filloides tümörler de bulunmaktadır.