İlahiyat Ilitamda hangi dersler var?

İçindekiler:

  1. İlahiyat Ilitamda hangi dersler var?
  2. Auzef ilitam nedir?
  3. Ilitam nedir nasıl okunur?
  4. Ilitam mezunları ne iş yapar?
  5. Ilahiyat ilitam başvuru nasıl yapılır?

İlahiyat Ilitamda hangi dersler var?

DERSLER VE DERS MATERYALLERİ İlahiyat Lisans Tamamlama Programı; Kuran okuma ve tecvid, Arapça, fıkıh, sistematik kelam, mantık, Osmanlı Türkçesi, psikoloji teorileri ve din, İslam felsefesi ve hadis metinleri gibi alanlar üzerine zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır.

Auzef ilitam nedir?

İlahiyat ön lisans mezunlarına 2 yıllık ilave bir eğitimle lisans diplomasına sahip olma hakkını kazandıran bir lisans tamamlama programıdır.

Ilitam nedir nasıl okunur?

Üniversitelerin ilahiyat bölümlerinden ön lisans yani iki senelik mezunlarına ek olarak lisans eğitimlerini tamamlayabilmek amacıyla yani dört seneliğe tamamlamak sebebiyle dolayısıyla da lisans diploması alma hakkını kazandıran lisans tamamlama programına ilitam denmektedir.

Ilitam mezunları ne iş yapar?

İLİTAM Bölümü mezunları, ilahiyat ve İslami İlimler bölümü mezunları ile aynı imkânlarına sahiptir. Mezunları da imam-hatip, müezzin-kayyım, Kuran öğreticisi, vaiz, müftü olabilir. Ayrıca formasyon alanlar devlet okullarında veya özel okullarda Din kültürü öğretmenliği yapabilirler.

Ilahiyat ilitam başvuru nasıl yapılır?

İlitam programlarının olduğu üniversitelere başvurmak için öncelikle ilahiyat bölümünün ön lisans bölümünden mezun olmuş olmak gerekir. Sonrasında da programa başvurmak amacıyla ÖSYM kurumunun gerçekleştirdiği DGS yani dikey geçiş sınavına girip belirli bir puan almak gerekmektedir.