Voleybol sahasındaki alanların isimleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Voleybol sahasındaki alanların isimleri nelerdir?
  2. Voleybol saha ölçüleri oyun alanı ne kadardır?
  3. Voleybol sahasının uzunluğu ve genişliği kaç?
  4. Voleybol iki direk arası kaç metredir?
  5. Voleybol yarı sahasında hücum alanı kaç metredir?
  6. Voleybolda ön bölge kaç metre?
  7. Voleybolda Antenin uzunluğu kaç metredir?
  8. Filenin boyu kadınlarda kaç metredir?

Voleybol sahasındaki alanların isimleri nelerdir?

  • 6.2.1 Ön bölge.
  • 6.2.2 Servis bölgesi.
  • 6.2.3 Oyuncu değiştirme bölgesi.
  • 6.2.4 Libero değişim bölgesi.
  • 6.2.5 Isınma sahası
  • 6.2.6 Ceza sahası

Voleybol saha ölçüleri oyun alanı ne kadardır?

Oyun alanı, 18x9 m ölçülerinde bir dikdörtgendir ve her yönde en az 3 m genişliğinde olan bir serbest bölge ile çevrilmiştir. Oyun sahasının üzerinde bulunan serbest oyun boşluğu, her türlü engelden arındırılmış olmalıdır. Serbest oyun boşluğu, oyun sahası yüzeyinden ölçüldüğünde en az 7 m yüksekliğinde olmalıdır.

Voleybol sahasının uzunluğu ve genişliği kaç?

Voleybol Sahası Oyun Alanı; 18 x 9 mt. Voleybol Sahası Serbest Bölge; 3 mt. Voleybol Filesi Genişliği; 1 mt. Voleybol Filesi Uzunluğu; 9,5 mt.

Voleybol iki direk arası kaç metredir?

Direkler iki yan çizgiden 0.50 m ile 1.00 m mesafede yerleştirilmeldir. Direklerin yere tel ile tutturulması ise yasaktır.

Voleybol yarı sahasında hücum alanı kaç metredir?

Bu file, voleybol sahası alanını 9'ar metrekarelik iki eşit kareye böler. Bu iki kare her iki takımın yarı sahasıdır. Bu kareleri 3 metre, 6 metre uzunluklarında iki bölgeye ayıran bir 3 metre çizgisi bulunur. Her takımın yarı sahaları içerisinde 6'şar oyuncusu bulunur.

Voleybolda ön bölge kaç metre?

Voleybol sahalarının ölçüleri, uzunluğu 18 metre uzunluğunda, genişliği ise 9 metre uzunluğundadır. Voleybol sahasının orta çizgisinden serbest bölge olarak bilinen bölge 3 metre uzunluğunda konumlandırılır. Yani toplam uzunluk şöyledir 3+3=6 metredir.

Voleybolda Antenin uzunluğu kaç metredir?

5 cm genişliğinde ve 1 m uzunluğunda iki adet beyaz bant her iki yan çizginin üzerinde yer alacak şekilde fileye dik olarak bağlıdır. Bu bantlar filenin bir parçası olarak kabul edilirler. Anten 1.80 m boyunda 10 mm çapında esnek çubuktur. Fiber glas veya benzeri bir maddeden yapılmıştır.

Filenin boyu kadınlarda kaç metredir?

Antenler filenin bir parçası sayılır ve geçiş boşluğunun yan sınırlarını belirler. Filenin yüksekliği erkekler için 2.43 m, bayanlar için 2.24 m'dir ve oyun alanının ortasından bir ölçü çubuğu ile ölçülür.