CİMER bilgi edinme kaç gün?

İçindekiler:

  1. CİMER bilgi edinme kaç gün?
  2. CİMER bilgi edinme nasıl yapılır?
  3. Bilgi edinme hakkı kapsamında yaptığımız bir başvuruya cevap verme süresi ne kadardır?
  4. Bilgi edinme kanununa göre kurumların cevaplama süresi kaç gündür?
  5. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun başvuru sahibinin bilgi edinme isteminin reddi halinde kurulun yapılan yazılı itiraza karşı karar verme süresi nedir?
  6. Bilgi edinme başvurularının reddedilmesi halinde ret kararını kim inceler?
  7. Bilgi edinme ve dilekçe hakkı nedir?
  8. Bilgi edinme hakkı kapsamında aşağıdakilerden hangisi ile ilgili bilgi istenebilir?
  9. Dilekçelere cevap verme süresi ne kadar?

CİMER bilgi edinme kaç gün?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER bilgi edinme nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

Bilgi edinme hakkı kapsamında yaptığımız bir başvuruya cevap verme süresi ne kadardır?

Kurul, bu konudaki kararını otuz iş günü içinde verir. Kurum ve kuruluşlar, Kurulun istediği her türlü bilgi veya belgeyi onbeş iş günü içinde vermekle yükümlüdürler. Kurula itiraz, başvuru sahibinin idarî yargıya başvurma süresini durdurur.

Bilgi edinme kanununa göre kurumların cevaplama süresi kaç gündür?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun başvuru sahibinin bilgi edinme isteminin reddi halinde kurulun yapılan yazılı itiraza karşı karar verme süresi nedir?

Başvurusu reddedilmiş sayılan başvuru sahibi, bu tarihten itibaren 15 gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na yazılı olarak itiraz edebilmektedir. Kurul, bu konudaki kararını 30 iş günü içinde verir. ... Kurum ve kuruluşlar, Kurul'un istediği her türlü bilgi veya belgeyi 15 iş günü içinde vermekle yükümlüdür.

Bilgi edinme başvurularının reddedilmesi halinde ret kararını kim inceler?

Madde 25- Kurul; bilgi edinme başvurusuyla ilgili olarak yapılacak itirazlar üzerine, Kanunun 16 ve 17 nci maddelerinde öngörülen sebeplere dayanılarak verilen kararları inceler ve karara bağlar; kurum ve kuruluşlar için bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin olarak kararlar verir.

Bilgi edinme ve dilekçe hakkı nedir?

Dilekçe hakkı, sorulara cevap almak suretiyle bilgi edinmeyi, şikayette bulunmak suretiyle denetlemeyi, dilek ve öneride bulunmak suretiyle de demokratik katılımı sağlayan siyasal haklardandır.

Bilgi edinme hakkı kapsamında aşağıdakilerden hangisi ile ilgili bilgi istenebilir?

Madde 37 - Kurum ve kuruluşların faaliyetlerini yürütmek üzere, elde ettikleri görüş, bilgi notu, teklif ve tavsiye niteliğindeki bilgi veya belgeler, kurum ve kuruluş tarafından aksi kararlaştırılmadıkça bilgi edinme hakkı kapsamındadır.

Dilekçelere cevap verme süresi ne kadar?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir. İşlem devam ediyorsa, sonucu hakkında ayrıca bilgi verilecektir.