Ağız kalabalığı ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ağız kalabalığı ne demek TDK?
  2. Bir dikili ağacı olmamak ne demektir?
  3. Yere bakan yürek yakan ne demek TDK?
  4. Akıl erdiremiyorum ne demek?
  5. Yelkenleri indirmek ne demektir?
  6. Yelkenleri suya indirmek deyimi nereden gelir?

Ağız kalabalığı ne demek TDK?

Bu yazımızda sizlere Ağız Kalabalığı deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Ağız Kalabalığı deyiminin anlamı:Birbirini tutmayan, gereksiz, konu dışı sözler anlamında kullanılan bir deyimdir. Bir konuyu gereksiz sözler söyleyerek kaynatmak anlamına da gelmektedir.

Bir dikili ağacı olmamak ne demektir?

Toprak üstünde herhangi bir malı mülkü olmamak, bulunmamak.

Yere bakan yürek yakan ne demek TDK?

Yere bakan yürek yakan deyiminin anlamı:Uslu, uysal, sessiz görünüp gizliden gizliye ve sinsice dolap çeviren, kötülük yapan kimse.

Akıl erdiremiyorum ne demek?

1) ne olduğunu anlayamamak, sırrını çözememek. Örn: Çalıştıkça da borcumuz azalacağına artıyor, işte buna bir türlü akıl erdiremiyorum. -Halikarnas Balıkçısı.

Yelkenleri indirmek ne demektir?

Yelkenleri suya indirmek deyiminin anlamı:Israrından, iddiasından, direnmekten vazgeçip karşısındakinin dediğini kabul etmek; yüksekten atıp tutmayı bırakarak yumuşamak.

Yelkenleri suya indirmek deyimi nereden gelir?

Bir gün Fatih Sultan Mehmed, Rumelihisarı'nda gezerken bir Ceneviz gemisi hisara yaklaşır ancak yelkenleri indirilmez. Kaptana yelkenleri indirmesi hatırlatılmasına rağmen geminin yelkenleri indirilmeyince Fatih Sultan Mehmed'in emriyle gemi topa tutularak batırılır ve böylece bu deyim dilimize geçer.