Menekşe rengi hangi renk?

İçindekiler:

  1. Menekşe rengi hangi renk?
  2. Lila hangi renk?
  3. Lila renge ne yakışır?
  4. Lila rengine hangi renk şal gider?
  5. Hangi renk hangisiyle uyumlu?
  6. Sarı renk hangi renkle uyumlu?
  7. Füme rengi nasıl bir şey?
  8. Ahşap rengi hangi renklerle uyumludur?
  9. Füme ile hangi renk uyumlu?
  10. Hardal sarısı hangi renk uyar?

Menekşe rengi hangi renk?

Menekşe rengi, kırmızıya çalan mavi ve maviye çalan mor renklerine denir. Adını menekşe çiçeğinden alır. Menekşe renginin dalgaboyu 420-380 nanometre civarındadır.

Lila hangi renk?

Lila; mavi, kırmızı ve az beyazın karıştırılmasıyla elde edilir. Bildiğiniz gibi mor ise mavi ile kırmızının birleşiminden oluşur. Bu nedenle lila için morun daha açık bir tonu diyebiliriz. Mor dışında leylak ve eflatun renkleri de lilaya çok benzemektir.

Lila renge ne yakışır?

Beyaz renk, lila rengine uyumlu renkler arasında popüler bir yerde duruyor. Aynı şekilde siyah da lilaya uyumla eşlik edebiliyor. Örneğin siyah bir pantolon ya da etek üzerine lila rengi tunik, bluz tercih ederek siyahı yumuşatabilir, dengeli bir renk kombini yapabilirsiniz.

Lila rengine hangi renk şal gider?

Tüm Renkler İçin Kombinasyon Listesi
BeyazHer renkle kombinlenebilir ama özellikle; mavi, kırmızı ve siyah.
CamgöbeğiKırmızı, gri, kahverengi, turuncu, pembe, beyaz ve sarı.
LacivertCamgöbeği, sarımsı-yeşil, kahverengi, gri, açık sarı, turuncu, kırmızı ve beyaz.
LilaTuruncu, pembe, koyu mor, zeytin, gri, sarı ve beyaz.

Hangi renk hangisiyle uyumlu?

Eflatunu yine bir eflatunla kombinleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Eflatun tercih ettiğinizde lila, mor, uçuk eflatunlar hatta pembenin çok açık tonlarını dahi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Baştan sona eflatunun farklı tonlarıyla ton sür ton bir kombin hazırlayabilir, tek renk şıklık yakalayabilirsiniz.

Sarı renk hangi renkle uyumlu?

Sarı renk için en uygun tonlar; mavi, lila, mor, gri ve siyahtır. Bu renklerle istediğiniz uyumu yakalayabilirsiniz. Amaç sarının parlaklığını öne çıkarmaksa, tercihiniz koyu tonlardan olmalıdır. Aksesuar konusunda da bu renkleri tercih etmeniz hoş bir detay olacaktır.

Füme rengi nasıl bir şey?

Füme rengi, duman renginin koyu bir tonu olup, şık görünen renkler arasındadır. Koyu kül rengi ile de tanımlanırken, her alanda kullanılmaktadır. Hemen hemen her renkle uyumlu olup, zümrüt yeşili, bordo, vişne, kahverengi gibi renklerle kombine halinde şıklık ve zerafetin temsili bir renktir.

Ahşap rengi hangi renklerle uyumludur?

Çam ve meşe ağaçlarından elde edilen mobilyalar için yeşil ve yeşil tonlarına sahip renkler tercih edilebileceği gibi nötr renkler olan açık gri, kirli beyaz renkleri de tercih edilebilir.

Füme ile hangi renk uyumlu?

Füme Rengi İle Uyumlu Renkler

  • Siyah.
  • Mavi.
  • Yeşil.
  • Sarı
  • Kırmızı
  • Bej.
  • Ekru.
  • Somon rengi.

Hardal sarısı hangi renk uyar?

Hardal Sarısı- Pembe Tonları Eğer iki baskın rengi bir arada kullanmak yerine birbirine daha benzer renkler kullanmak isterseniz, pembe ve tonları bu noktada kurtarıcınız olacaktır. Hardal renginin nerdeyse her tonuna uyum sağlayabilen pembe tonlarını – özellikle pastel pembe- denemenizi tavsiye ederiz.