Araba göstergesi neyi ölçer?

İçindekiler:

  1. Araba göstergesi neyi ölçer?
  2. Hız göstergesi ne işe yarar?
  3. Hız göstergesi neden fazla gösteriyor?
  4. Hız nasil gosterilir?

Araba göstergesi neyi ölçer?

Hız göstergesi ya da sürat saati, taşıtlarda sürati bildiren gösterge. Aracın birim zamanda katettiği mesafeyi mesafe/zaman formatında sürücüye bildirir.

Hız göstergesi ne işe yarar?

Hız sensörü nedir ne işe yarar? Motor hız sensörü otomobilinizin mevcut hızını devamlı ölçümleyen bir sistemdir. Okuduğu tüm değerleri ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi)'ne aktarmakla görevlidir. Bu sayede sizler de mevcut hızı gösterge paneli üzerinde görebilir ve kaç km hızla gittiğinizi anlayabilirsiniz.

Hız göstergesi neden fazla gösteriyor?

Azalma sonucu lastiğin her bir kilometrede atacağı tur sayısı artacağı için de hız göstergesi gidilenden daha yüksek bir hız göstermeye başlar. İki lastik arasında %3.2 oranında hız farkı oluşur. Bu fark sonucu 100km/saat ile gösteren bir göstergede yapılan gerçek hız 96.8km/saat'dir yani gösterge fazla gösterir.

Hız nasil gosterilir?

Hız, bir cismin yönü olmadan aldığı mesafenin birim zamanda aldığı yol, sürat ise yönü olmayan bir cismin sürat ile aldığı zamanın oranıdır. Yani, hız, bir hareketlinin birim zamandaki yer değiştirmesi; sürat, birim zamanda almış olduğu yoldur. diyebiliriz. Sürat = Yol / Zaman şeklinde gösterilir.