Açık beyin ameliyatı ne demek?

İçindekiler:

  1. Açık beyin ameliyatı ne demek?
  2. Beyin ameliyatı nasıl yapıyorlar?
  3. Beyin tümörü nasıl alınır?
  4. Açık beyin ameliyatı nasıl oluyor?
  5. Neden uyanık beyin ameliyatı?

Açık beyin ameliyatı ne demek?

Açık beyin tümörü ameliyatı beyinde meydana gelen iyi veya kötü huylu tümör görüldüğü hallerde yapılan tümörün beyinden alınmasını sağlayan bir operasyondur. Bu ameliyat esnasında beynin komple açılması ve kafatasından çıkarılması yöntemi kullanılır.

Beyin ameliyatı nasıl yapıyorlar?

Beyin ameliyatlarında hastaların saçları tamamıyla kesilir. Hastaya genel anestezi ile bazı durumlarda sınırlı uyuşturma uygulanır. Beyindeki sorunun merkezine ulaşmak için bir yol açılması gerekir. Bu nedenle kafatasından beyindeki sorunun olduğu yere ulaşmak için kafatası açılarak yol açılır.

Beyin tümörü nasıl alınır?

Kötü huylu beyin tümörlerinin tedavisi genellikle cerrahi olarak yapılır. Beyin tümörü ameliyatına ek olarak bazen kemoterapi, kimi zaman radyoterapi bazen her ikisi ile kombine tedavi yapılır. Beyin tümörü ameliyatlarında en önemlisi ameliyatın beyin tümörlerinde uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmesidir.

Açık beyin ameliyatı nasıl oluyor?

Bu ameliyatları yaparken iki yol izliyoruz. Birinde beyin cerrahisine özel bir anestezi tekniği uygulanarak, kişi derin uyutuluyor. Diğerinde ise girişim yapılacak yere lokal anestezi verilerek, hastanın ağrıyı hissetmesi engelleniyor.

Neden uyanık beyin ameliyatı?

Konuşma merkezinin de bulunduğu, kol, bacak ya da göz hareketlerini sağlayan bölgede bulunan tümör ameliyatları, fonksiyon kaybı bakımından risk taşıyabilmektedir. Beyindeki tümörünün alınması ile hastanın hayatı kurtarılsa da, fonksiyon kaybı yaşanmaması için bu tür tümör ameliyatlarında uyanık olması gerekmektedir.