Mimlenmek ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Mimlenmek ne anlama gelir?
  2. Mimlemek ne demek TDK?
  3. Seni Mimledim ne demek?
  4. Mimli insan ne demek?
  5. Birini fişlemek ne demek?
  6. Oyunculukta mim ne demek?

Mimlenmek ne anlama gelir?

edilgen f. (< mimle-n-mek) Hakkında kötü zan beslenmek, güvenilmemek, damgalanmak: Kimin bir kerre ismi mimlense gayri kurtulmaz / Sürerler kûşe kûşe gâh berre gâh ummâna (Şâir Eşref'ten). Fabrikadan çıkacağımız zaman üstümüz, başımız aranır, tek cigara bulurlarsa ifâde ver artık…

Mimlemek ne demek TDK?

geçişli f. (mühim kelimesinin ilk harfi olan mim'den mim+le-mek “mühim kabul etmek, üzerinde durmak”) Bir kimseyi beğenilmeyen, hoşa gitmeyen davranışlarından dolayı kötü bellemek, şüphe ile bakmak, damgalamak, mim koymak.

Seni Mimledim ne demek?

Günümüzde genellikle iyi olmayan, hoşa gitmeyen bir davranış veya düşüncesinden dolayı o kişiyi hakkında iyi düşünülmeyen insan sınıfına koyma durumu için kullanılır. Ayrıca yine insanlar çevresinde, insan kaynaklı gelişen olayları ifade ederken 'mimledim','mimlendin' kelimeleri kullanılmaktadır.

Mimli insan ne demek?

olumsuz bir durum karşısında ortamda ilk akla gelen kişi. normalde kınancak bir şeyi, kendisinde normal olarak karşılananlara dair kullanılan kelime.

Birini fişlemek ne demek?

Fişleme bir kişi veya bir insan topluluğu hakkında bir kurumun elindeki yetkileri ve gücü kullanarak kişilerin özel bilgilerini edinmesi, kayıt altına alması ve belirli durumlarda başka kurum ve kuruluşlarla paylaşması.

Oyunculukta mim ne demek?

Pandomim, pantomim, sözsüz oyun ya da mim sanatı, en basit anlatımıyla sözsüz tiyatro oyunudur. Gösteri sanatının dallarından biridir. İngiliz pandomimi (panto) ile karışmaması için kısaca "mim" olarak ifade edilir.