Am7 akoru nedir?

İçindekiler:

  1. Am7 akoru nedir?
  2. E7 akoru nedir?
  3. G7 hangi akor?
  4. Cm akoru nedir?
  5. DM hangi akor?
  6. C7 Hangi nota?

Am7 akoru nedir?

Am7 şifresi ile gösterilen La minör 7'li akoru, Naturel La minör dizisinin 1. derecesi olan La sesi üzerine, minör triad kurulduktan sonra, üzerine dizinin 7. derecesinin de eklenmesiyle elde edilir. minör 7'li akorlar, Kök Ses + K3 + B3 +K3 formülü ile elde edilirler.

E7 akoru nedir?

E7 şifresi ile gösterilen Mi dominant 7'li akoru, Mi majör dizisinin 1. derecesi olan Mi sesi üzerine, majör triad kurulduktan sonra, üzerine dizinin 7b. derecesinin de eklenmesiyle elde edilir. dominant 7'li akorlar, Kök Ses + B3 + K3 +K3 formülü ile elde edilirler.

G7 hangi akor?

G7 şifresi ile gösterilen Sol dominant 7'li akoru, Sol majör dizisinin 1. derecesi olan Sol sesi üzerine, majör triad kurulduktan sonra, üzerine dizinin 7b. derecesinin de eklenmesi ile elde edilir. Dominant 7'li akorlar, Kök Ses + B3 + K3 + K3 formülü ile elde edilirler.

Cm akoru nedir?

Cm şifresi ile gösterilen Do minör akoru, Do minör dizisinin 1. derecesi olan Do sesi üzerine, triad olarak kurulur. Akorların daha iyi anlaşılması için, öncelikli olarak dizilerin (gamların) öğrenilmesinde gerekmektedir.

DM hangi akor?

Dm şifresi ile gösterilen Re minör akoru, Re minör dizisinin 1. derecesi olan Re sesi üzerine, triad olarak kurulur. Minör triad akorlar, Kök Ses + K3 + B3 formülü ile elde edilirler. Re - Fa - La seslerinden oluşan Dm akor, diğer minör akorlar gibi, duyumsal olarak yumuşak, mat ve hüzünlü bir etkiye sahiptir.

C7 Hangi nota?

C7 - Do Dominat 7'li Akoru C7 şifresi ile gösterilen Do dominant 7'li akoru, Do majör dizisinin 1. derecesi olan Do sesi üzerine, majör triad kurulduktan sonra, üzerine dizinin 7b. derecesinin de eklenmesiyle elde edilir.