Silindir kapak contası bozulursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Silindir kapak contası bozulursa ne olur?
  2. Silindir kapak contası değişimi nasıl yapılır?
  3. Silindir kapak contası neden arıza yapar?
  4. Conta yakan araba nasıl anlaşılır?
  5. Silindir kapağı çatlak olursa ne olur?
  6. Silindir kapağı kaç mm taşlanır?
  7. Silindir kapağı eğiklik kontrolü nasıl yapılır?
  8. Silindir kapağı nasil sökülür?
  9. Arac Contasi neden yanar?
  10. Üst kapak contası neden bozulur?

Silindir kapak contası bozulursa ne olur?

Conta yanarsa silindir yanma odasına soğutma suyu girer, hararet devam ederse kapak çatlar. Silindir Kapak contalarının en makbulü en ince ve en dayanıklı olanlarıdır. Conta ne kadar ince olursa kapak blok üzerine o kadar yaklaşmış olur. ... Silindir kapak contası yanık ise egzozdan beyaz duman veya su atar.

Silindir kapak contası değişimi nasıl yapılır?

Silindir kapağı contası değişimi için önce buji ve kablolar sökülür. Sonrasında sırasıyla külbitör kapağı, hava filtre kazanı, devirdaim su hortumları, karbüratör, manifolt sökülür ve sonunda kapak sökülmüş olur. Conta yandığı için kapağa yapışık durumda olur ve kapaktan sökülür.

Silindir kapak contası neden arıza yapar?

Motorda bir çok sebep silindir kapak contasının arızalanmasına neden olmuş olabilir. Bunlardan en yaygın olanı motorun aşırı ısınmasıdır. ... Bakılacak yerler ise; su pompası, radyatör, hortumlar veya motor soğutma suyu sızdırıyorsa, sızıntıların bulunması ve onarılması gerekir.

Conta yakan araba nasıl anlaşılır?

Motor Conta Yanması Belirtileri Nelerdir?
  1. 1 – Soğutma suyu genleşme kabı içerisindeki suyun kirlenmesi: ...
  2. 2 – Motor çalışır durumdayken egzozdan yoğun beyaz duman çıkması: ...
  3. 3 – Motorda karter yağ seviyesinin sudan dolayı yükselmesi: ...
  4. 4 – Motor Soğutma suyunun azalması:

Silindir kapağı çatlak olursa ne olur?

Oluşan çatlak yüzünden motorda hava kaçakları oluşacak ve motordaki sıkıştırma oranı düşecektir. Silindir bloğu çatlak ise aracın çalışması da zorlaşacaktır ve motor gürültülü çalışmaya başlayacaktır. Bazı durumlarda motorun sebepsiz yere stop ettiği görülebilir.

Silindir kapağı kaç mm taşlanır?

Gözle görülmeyen çatlaklar, karbon kazındıktan pudra yardımıyla bulunur. 4. Ölçüm sonucuna göre eğiklik;0.10mm'den fazla ise silindir kapağı taşlanır. Taşlama kademeleri 0.25mm 'dir Taşlamada 0.50mm talaş kaldırılırsa yanma odası küçüleceğinden, arızalara engel olmak için kalın yada çift conta kullanılır.

Silindir kapağı eğiklik kontrolü nasıl yapılır?

Kontrol mastarı kapak yüzeyine ortadan, kenarlardan ve köşelerden çapraz konur. Özellikle yanma odaları arasında kalan kısımlara dikkat edilir. Mastarın her durumda kapak yüzeyine oturması sentil yaprakları mastar ile kapak yüzeyine sokulmaya çalışılarak kontrol edilir. Eğiklik miktarı 0,10 mm 'den fazla olmamalıdır.

Silindir kapağı nasil sökülür?

Silindir kapağını sökerken cıvatalar önce dıştan içe olmak üzere gevşetilir, daha sonra cıvatalar sökülüp kapak dışarı alınır. Gerekli temizlik ve kontrol işlemleri yapıldıktan sonra silindir kapak contası yerine takılır. Silindir kapağı yerine oturtulduktan sonra cıvatalar yerine oturtulup boşlukları alınır.

Arac Contasi neden yanar?

Silindir kapağı ile motor bloğu arasındaki conta yanar. ... Conta yanmasının bir başka sebebi ise su pompasının kanatlarının aşınması, su radyatöründe soğuyan su eğer su pompası vasıtası ile motora taşınmaz ise araç hararet yapar ve Conta yakar. Conta yanmasına bir diğer sebep ise fan müşürü veya termostatın açmamasıdır.

Üst kapak contası neden bozulur?

Silindir Kapak Contası Neden Arızalanır? Motorda bir çok sebep silindir kapak contasının arızalanmasına neden olmuş olabilir. Bunlardan en yaygın olanı motorun aşırı ısınmasıdır. ... Bakılacak yerler ise; su pompası, radyatör, hortumlar veya motor soğutma suyu sızdırıyorsa, sızıntıların bulunması ve onarılması gerekir.