Hangi borsa kitabı?

İçindekiler:

  1. Hangi borsa kitabı?
  2. Borsa en iyi nasıl öğrenilir?
  3. Ahmet Mergen kim?
  4. Borsa olmak için hangi bölüm okunmalı?
  5. Spor hissesi almak caiz mi?
  6. Ahmet Mergen hangi üniversite mezunu?
  7. Ahmet Mergen aslen nereli?
  8. Broker belgesi nasıl alınır?

Hangi borsa kitabı?

Borsa Kitapları
  • Sıradan Hisseler, Sıradışı Karlar. Yazar: Philip A. Fisher. Orijinal Ad: Common Stocks and Uncommon Profits. ...
  • Akıllı Yatırımcı Yazar: Benjamin Graham. Orijinal Ad: The Intelligent Investor. ...
  • Borsada Önden Koşanlar. Yazar: Arzu Güneysu Yıldırım – Nazlı Elvan Demirbilek. Yayın Yılı: 2011.

Borsa en iyi nasıl öğrenilir?

Borsayı öğrenmek için bol bol borsa makaleleri okunması gerekir. Ücretsiz eğitimden faydalanmak için borsa makalelerinden yararlanılır. Borsanın iyi öğrenilmesi için bir mentör ve ya arkadaş bulunmalıdır. Bunun için temel borsa bilgisi olan arkadaş, akraba ve ya bir yatırımcıdan da destek alınabilir.

Ahmet Mergen kim?

1951, Üsküdar doğumlu olan Ahmet Mergen alanında başarılı bir borsacıdır. Galatasaray Lisesi'nde okumuştur. 1970 yılında buradan mezun olan Mergen Boğaziçi Üniversitesini kazanmıştır. Burada makine mühendisliği okuyup 1975 yılında mezun olmuştur.

Borsa olmak için hangi bölüm okunmalı?

Borsa Uzmanı olmak için alınması gereken eğitimler şöyledir: Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren ön lisans programlarından (İşletme Bölümü, İktisat Bölümü vb.) mezun olmak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarından (Ekonometri Bölümü, Ekonomi Bölümü, İşletme Bölümü, İktisat Bölümü vb.)

Spor hissesi almak caiz mi?

Sual: Bir spor kulübünün veya alkollü içki satan firmanın hisse senedlerini satın almak câiz midir? Cevap: Helâl ve haram beraber yapıldığı için, câiz; fakat mekruhtur. ... Yok vekil olarak hisse senedi almışsa, bileziği verenler zarara katlanırlar.

Ahmet Mergen hangi üniversite mezunu?

Galatasaray Lisesi'nde okumuştur. 1970 yılında buradan mezun olan Mergen Boğaziçi Üniversitesini kazanmıştır. Burada makine mühendisliği okuyup 1975 yılında mezun olmuştur. Ardından West Coast University, Orange County, California, USA'de master yapmıştır.

Ahmet Mergen aslen nereli?

Ahmet Niyazi Mergen (d. 18), Serez, Yunanistan - ö. , Ankara), Türk bürokrat. 1911 yılında Siyasal Bilgiler Okulundan mezun oldu.

Broker belgesi nasıl alınır?

Broker olabilmek için BİST tarafından açılan bir eğitime katılmanız gerekiyor. Bu eğitimde borsa işlemleriningerçekleştirildiği elektronik sistem ile temel borsa bilgileri veriliyor. Eğitim sonunda gerçekleştirilen sınavdan başarılı olursanız bir sertifika alıyorsunuz.