Limon çayı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Limon çayı ne işe yarar?
  2. Limon çayı nasil yapilir?
  3. Çaya limon sıkınca ne olur?
  4. Kuru nane limon çayı nasıl yapılır?
  5. Limon suyuyla nane limon yapılır mı?

Limon çayı ne işe yarar?

  • Kilo Verdirir. Limonlu çay vücutta pek çok faydası olan bir çaydır. Kilo verdirmeye yardımcı olur. Vücuttaki tüm toksinleri atar. ...
  • Kalp Krizi Riskini Azaltır. Limonlu çayda kateşin adlı madde bulunur. Bu madde ise tam anlamı ile bir kalp dostudur. ...
  • Bağırsakların Emilimini Arttırır.

Limon çayı nasil yapilir?

Hızlı ve daha yoğun bir limon çayı hazırlamak içinse, demlikte kaynattığını iki su bardağı suyun içine yarım limonu dilim dilim doğrayın, 1-2 dakika daha kaynatın ve 7-8 dakika kadar demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra yine dilerseniz bal ile tatlandırabilirsiniz.

Çaya limon sıkınca ne olur?

Yapılan araştırmalara göre çay, demir emilimini %64 oranında engellediği ortaya konmuştur. İşte bu noktada çaya limon ekleyerek demir eksikliği sorununu önemli ölçüde azaltabilirsiniz. C vitamini bakımından zengin olan limon, çaya eklendiğinde demir emiliminin önüne geçer.

Kuru nane limon çayı nasıl yapılır?

Bir cezveye 1.5 su bardağı su ekleyin ve ocağa alın. İçerisine 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 dal taze nane ve küçük küçük dilimlenmiş yarım limonu ekleyerek pişirin. Su kaynamaya başladığında hafifçe karıştırın ve demlenmesi için 2-3 dakika bekleyin. Ardından nane limonun suyunu süzerek bir fincana alın.

Limon suyuyla nane limon yapılır mı?

Tarifte biz hem kuru hem de taze nane kullandık, ancak çayınızı doğrudan taze naneyle de yapabilirsiniz. Naneleri ve suyu cezveye alın. Küçük küçük doğradığınız limonu da içine ekleyin. Kısık ateşte arada karıştırarak kaynayana kadar pişirin.