Triger zinciri değişince ne olur?

İçindekiler:

  1. Triger zinciri değişince ne olur?
  2. Triger zinciri performansı etkiler mi?
  3. Triger değişince yağ değişir mi?
  4. Triger kayışı kopması nasıl anlaşılır?

Triger zinciri değişince ne olur?

Triger zinciri koptuğunda krank mili ile eksantrik milinin dönme zamanlaması ve motordaki yanma süreci bozulur. Bu durumda piston ve valfler birbirine çarpar. Triger zinciri zamanında değiştirilmediği takdirde kopabilir ve triger zinciri koparsa çok ciddi tamir masraflarının oluşmasına sebep olur.

Triger zinciri performansı etkiler mi?

Hiçbir triger kayışı performansta artış sağlamaz – bu mümkün değildir. Triger kayışınızın değiştirilmesi ve performansta bir artış fark edilmesi, yalnızca en yüksek verimlilikte çalışan motorun ve iyi bir önlem için iyi bir plasebo etkisinin atılmasının bir karışımıdır!

Triger değişince yağ değişir mi?

Yani, triger zinciri 150 bin kilometre kullanılmışsa yağ pompası da 150 bin kilometre yapacağından dolayı triger zinciri değişiminde yağ pompası parçasının da değişmesi gerekmektedir. ... Bu ilişkiden anlaşılacağı üzere yeni yağ pompasına yeni motor yağı ve yeni yağ filtresi de değiştirilmelidir.

Triger kayışı kopması nasıl anlaşılır?

Triger kayışı koptuğunda, öncelikle hafif bir patlama sesi duyulur ve motor stop eder. Anahtarı çevirdiğinizde, marş motorunun devreye girdiğini duyarsınız ancak triger kayışı koptuğu için krankı ve eksantrik milini artık döndürmeyecektir.