Emetropi nin tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Emetropi nin tanımı nedir?
  2. Ametropi ve Emetropi nedir?
  3. Refraksiyon ne anlama gelir?
  4. Refraksiyon Kusur nedir?
  5. Iki gözde oluşan görüntülerin aynı boyutta olmaması ile karakterli görme problemine ne denir?

Emetropi nin tanımı nedir?

Normal olarak ışık önce kormeada daha sonra göziçi lensinde kırılır ve net bir görüntü oluşturmak üzere gözün arkasında retina üzerinde odaklanır. Eğer göz ışığı doğru kıramazsa görme bulanıklaşır. Göze paralel gelen ışınların retina tabakası üzerinde odaklandığı duruma emetropi denir.

Ametropi ve Emetropi nedir?

Akomodasyon (uyum) yapmayan bir gözde sonsuz olarak nitelendirilen mesafe olan 6 m'den uzaktaki bir objeden optik eksene paralel olarak gelen ışık ışınlarının retina düzlemi üzerine odaklanmasıdır. Emetrop bir gözde sonsuzdan optik eksene paralel olarak gelen ışınlar retinada odaklanır.

Refraksiyon ne anlama gelir?

Kelime olarak "kırılma" anlamına gelir. Fizik prensip olarak, ışığın bir ortamdan diğerine geçişte açısını değiştirmesi ve hızında değişiklik olması anlamında kullanılır. Göz Hastalıkları yönünden ise gözün kırma kusurunun tespiti için yapılan muayeneye verilen isimdir.

Refraksiyon Kusur nedir?

Refraksiyon kusurları , gözümüzün görmesinde azalmaya neden olan miyopi ve hipermetropi gibi gözlük ihtiyacı doğuran durumlardır. Esas olarak küre şeklinde olması gereken göz yuvarlağımız , normalden daha uzun olursa miyopi , daha kısa olursa hipermetropi dediğimiz kusur ortaya çıkar .

Iki gözde oluşan görüntülerin aynı boyutta olmaması ile karakterli görme problemine ne denir?

İki gözün refraksiyonlarının birbirinden farklı olması durumuna denilen anizometropi küçük çocuklarda göz tembelliğine yol açabilir. Anizometropi (3.00) D den az olsa da bir gözde iyi görme, diğer gözde ambliyopi olabilir. Bu olgularda üç boyutlu görme bir dereceye kadar var olabilir.