Samsung telefonun şarjı neden çabuk biter?

İçindekiler:

  1. Samsung telefonun şarjı neden çabuk biter?
  2. Yeni telefon bataryası neden çabuk biter?
  3. Telefonun şarjı kendi kendine neden biter?
  4. Telefonun şarjı neden dolmuyor?

Samsung telefonun şarjı neden çabuk biter?

Ekranınızın parlaklığı sonuna kadar ise şarjınızın çabuk bitme nedenlerinden birisi budur. Ekran parlaklığını düşürerek pil süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca ekranın kapanma süresini de kısaltarak pil süresini artırabilirsiniz. 2. Telefonunuzun WiFi bağlantısı sürekli açık ise şarjınız bir taraftan boşalıyor demektir.

Yeni telefon bataryası neden çabuk biter?

Android ve iOS cihazlar yıllar boyu o kadar gelişti ki, yeni nesil donanımlara bataryalar ayak uyduramadı. Yeni ekran çözünürlükleri, güçlü performans sağlayan anakartlar ve diğer donanımlar çalışabilmek için artık çok fazla güç istiyorlar. Bu nedenle bazen telefon bekler durumda bile şarjı bitebiliyor.

Telefonun şarjı kendi kendine neden biter?

Şarj sorunları yazılım ve donanım kaynaklı olabilir ve yazılım gibi sorunlarda ilk olarak akla gelen arka planda çalışan uygulamalar olmaktadır. Çünkü arka planda çalışan uygulamalar genelde şarjın önemli ölçüde azalmasına neden olur.

Telefonun şarjı neden dolmuyor?

Bu nedenlerin başında ise şarj soketinin tıkanmış olabilme ihtimali bulunmaktadır. Sokette meydana gelen herhangi bir tozlanma tel kısmının üzerini kapatacağı için telefon şarj olamamaktadır. Aynı zamanda şarj kablosunda meydana gelen sorunlar da telefonun şarj ediliyor gibi gözüküp şarj olmamasına neden olmaktadır.