Çalışamaz raporu ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Çalışamaz raporu ne anlama gelir?
  2. Ağır işlerde çalışamaz raporu nereden alınır?
  3. Memur gece çalıştırılabilir mi?
  4. Devlet memuru başka bir işte çalışabilir mi?

Çalışamaz raporu ne anlama gelir?

İş göremezlik raporu, kişilerin çalışamayacağını gösteren raporlardır. İş göremezlik raporunu alan kişilere, rapor süresi boyunca maaş ödemesi yapılıyor. Elinde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan sağlık sorunları kişilerin iş göremezlik raporu almasına neden oluyor.

Ağır işlerde çalışamaz raporu nereden alınır?

ağır ve tehlikeli işler raporu – sağlık raporu Bu raporlar işyeri hekimi, işyeri ortak sağlık birimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu, Sağlık Ocağı, Hükümet veya belediye hekimleri tarafından verilir.

Memur gece çalıştırılabilir mi?

Bu anlamda devlet memurları gece de çalışabilir. Ancak bazı memurların gece çalışması kanun hükümlerince yasaklanmıştır. Bu noktada Devlet Memurları Kanunu öne çıkmaktadır. 657 sayılı kanunda günün 24 saatinde kesintisiz verilen hizmetlerde çalışanların gece vakti çalışmasına izin verilmiştir.

Devlet memuru başka bir işte çalışabilir mi?

MEMURLAR BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİR Mİ? Devlet Memurları Kanunu ve Yönetmeliklerine göre kamu personelleri, esnaflık ve tacirlik sayılabilecek mesleklerde çalışamazlar. ... Devlet memurları yine ticari ve serbest meslek faaliyetlerinde bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri gibi yerler açamazlar.