Finlandiya'da Türk okulu var mı?

İçindekiler:

  1. Finlandiya'da Türk okulu var mı?
  2. Fidol okulları kimin?
  3. Finlandiya işçi olarak nasıl gidilir?
  4. Faik Birgül nereli?

Finlandiya'da Türk okulu var mı?

Finlandiya eğitim sistemini Türk eğitim sistemine entegre eden Fidol Okulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kardeş okul Siivikkala School ile birlikte ilk kez Finlandiya'da da kutlattı.

Fidol okulları kimin?

Dünyanın en başarılı eğitim sistemlerinden biri olarak gösterilen Finlandiya eğitim sistemini benimseyerek Fidol Okulları'nı kurduklarını belirten Fidol Okulları Kurucusu Faik Birgül, eğitime 5 yıl boyunca anaokulu olarak hizmet verdikten sonra velilerinin güven ve telkinleri sonucu, eğitime gönül vermiş kişilerin ve ...

Finlandiya işçi olarak nasıl gidilir?

Oturma iznini almadan önce, Finlandiya'da bir bulmanız gerekir. İş bulduğunuzda, oturma izni almak üzere başvuru yapabilirsiniz. Çalışmak için genellikle ya çalışma gerekçeli oturma iznine ya da gelir getiren bir yapabilmenize olanak tanıyan herhangi başka bir oturma iznine ihtiyacınız bulunmaktadır.

Faik Birgül nereli?

Faik Birgül;1974 Ağrı Diyadin doğumluyum ancak bizim oralarda sıkça yaşanan bir durum olduğu için babam 1972 olarak nüfusa kayıt ettirmiş. Tahmin edileceği üzere çok zor şartlarda eğitim gördüm. 1977 Van Çaldıran depremi sonrası okulumuz yıkıldı.