Taksi Uygulaması Nedir?

İçindekiler:

  1. Taksi Uygulaması Nedir?
  2. Iyi taksi nedir?
  3. Istanbul taksi nedir?
  4. Yeni taksi projesi nedir?
  5. Taksi km başına kaç TL 2020 İstanbul?
  6. 5 bin yeni taksi projesi nedir?
  7. Taksimetre Nasıl Çalışır 2020?
  8. Turkuaz taksi farkı ne?
  9. Turkuaz plaka ne demek?
  10. Taksi durağı açmak için ne gerekiyor?

Taksi Uygulaması Nedir?

Herhangi bir yerde bulunuyorsanız ve taksiye ihtiyacınız varsa, akıllı telefonunuza indirmiş olduğunuz EN Taksi uygulaması üzerinden bir tık ile en yakın taksiyi ayağınıza kadar çağırabiliyorsunuz. Cep telefonuna indirilen EN Taksi uygulamasını açın. ... Uygulama üzerinden gideceğiniz yeri haritadan da görebilirsiniz.

Iyi taksi nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle hayata geçirilen iTaksi, kolay yolcu bulmayı hedefleyerek trafikte taksilerin boş dolaşmasını engelleyerek, kazancı artırır ve kaliteli yolculukların yapılmasını sağlar. iTaksi için 4000 taksiye bir tablet, iki yönlü kamera, panik butonu montajı yapıldı.

Istanbul taksi nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin “Akıllı Şehir” konseptine milli yazılımla yeni bir vizyon getiren “İTAKSİ” projesi, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından tanıtıldı. Proje, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacak ve istanbulkart ile otomatik ödeme imkanı sunacak.

Yeni taksi projesi nedir?

UKOME toplantısından, daha önce 6 kez reddedilen “750 adet minibüsün ve 250 adet taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi” teklifiyle ilgili ise, esnafı sevindiren karar çıktı. Karar uyarınca, toplam 1000 minibüs ve dolmuş, taksiye dönüştürülecek.

Taksi km başına kaç TL 2020 İstanbul?

İstanbul'da 23 Aralık 2020 tarihinden itibaren uygulanan güncel bordo veya sarı renkli taksi açılış ücreti 5.55 TL, kilometre başına ücreti ise 3.10 TL'dir. Turkuaz renkli taksilerde ise açılış ücreti 6.38 TL, km başına ücreti ise 3.60 TL'dir.

5 bin yeni taksi projesi nedir?

İmamoğlu, “Elbise tek tip olacak, 3 vardiya çalışacak. Elektronik sistemle donatıyoruz bu 5 bin taksiyi. QR koduyla, İstanbulkart'la beraber taksi paranızı ödeyeceksiniz. Bir nevi İstanbul'a özgü taksi üretimine de start vermiş olacağız” dedi.

Taksimetre Nasıl Çalışır 2020?

Taksimetreler ölçüm yaparken elektrik akımından faydalanmaktadırlar. Seyahat mesafesi ölçümü, otomobilin aktarma sistemine bağlanan sensörler ile belirlenir. Elektrik sinyalleri alışverişleri sayesinde mesafe ölçümleri sağlanmaktadırlar. Taksimetre sinyalleri, ödenecek ücretten daha düşük olabilmektedir.

Turkuaz taksi farkı ne?

İstanbul'da 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren başlayan uygulama ile sarı taksilerin yanı sıra, üst segment (D) olan turkuaz renkte taksi dönemi başlamıştı. ... Turkuaz taksileri kullanan yolcular sarı taksilere nazaran yüzde 15 daha fazla ücret ödeyerek konforlu yolculuk etme imkanına sahip oluyorlar.

Turkuaz plaka ne demek?

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı hizmet araçlarına, turkuaz zemin üzerine beyaz harf ve rakam grubundan oluşan plakalar takıldı. ... Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığına bağlanması sonrası alınan kararla jandarma hizmet araçlarının plakaları değiştirilmeye başlandı.

Taksi durağı açmak için ne gerekiyor?

a) Durak açma Talebinde bulunanlara ait ehliyet, nüfus cüzdanı sureti, İkametgah İlmuhabiri, araç ruhsatının fotokopisi. b) Durak açılacak yere ait adres, tapu, çap ve kira sözleşmesi. MADDE 7. UKOME tarafından uygun görülen yerlere taksi durağı Açma-Çalıştırma ruhsatı verilir.