Aday memur eğitimi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Aday memur eğitimi ne kadar sürer?
  2. Yeni atanan memur harcırah alabilir mi?
  3. Ikametgahı değişmeyen memura yolluk ödenir mi?
  4. Aday memurlar en fazla kaç yıl boyunca memurluğa alınmazlar?

Aday memur eğitimi ne kadar sürer?

bilinmesi gereken asgari bilgileri vermektir. b) Temel eğitim, her sınıf ve kadroda ki aday memura, ortak bir program dahilinde ve aday memurların öğrenim durumları dikkate alınarak uygulanır. c) Temel eğitimin süresi on günden az, iki aydan çok olamaz.

Yeni atanan memur harcırah alabilir mi?

İlk defa açıktan atama daha önce devlet memuru olmayan birinin devlet memuriyetine girmesini ifade eder. Normal koşullarda devlet memurlarının bir yerden başka bir yere atanmaları halinde harcırah almaları söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda harcırah ödenmez.

Ikametgahı değişmeyen memura yolluk ödenir mi?

Bu itibarla, 6245 sayılı Kanun hükümleri, Danıştay kararları dikkate alındığında, görev yeri değişen ancak memuriyet mahalli içinde bulunan fiili ikametgâhı değişmeyen ilgilisine yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masraflarının ödenmesinin mümkün bulunmamaktadır.

Aday memurlar en fazla kaç yıl boyunca memurluğa alınmazlar?

İlişikleri kesilenler ilgili kurumlarca derhâl Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Adaylık devresi içinde veya sonunda, 56 ncı ve bu madde hükümlerine göre ilişikleri kesilenler (sağlık nedenleri hariç) 3 yıl süre ile Devlet memurluğuna alınmazlar.”