Belediye encümeninin memur üyelerini kim atar?

İçindekiler:

  1. Belediye encümeninin memur üyelerini kim atar?
  2. Belediye Encümeni atanır mı?
  3. Belediye Encümeni ne işe yarar?
  4. Belediye Encümeni toplam kaç kişiden oluşur?
  5. Büyükşehir Belediye bütçesini kim onaylar?

Belediye encümeninin memur üyelerini kim atar?

5393 sayılı Kanunun 33'üncü maddesiyle encümenin doğal memur üyelerinin kimler olduğu belirlenmiş, diğer memur üyelerin belirlenmesinin takdiri de belediye başkanına bırakılmıştır.

Belediye Encümeni atanır mı?

Çünkü 1580 sayılı Belediye Kanununun [21] 77. maddesine göre, belediye encümeni iki tür üyeden oluşmaktadır. Birinci gruptakiler, seçilmiş üyelerdir; belediye meclisi tarafından seçilirler; en az iki kişiden oluşurlar; ama encümenin “doğal” [22] üyelerinin sayısının yarısını geçemezler.

Belediye Encümeni ne işe yarar?

Encümenin görev ve yetkileri 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 34.maddesine göre şunlardır : a) Stratejik plân ve yıllık çalışma programı ile bütçe ve kesin hesabı inceleyip belediye meclisine görüş bildirmek. b) Yıllık çalışma programına alınan işlerle ilgili kamulaştırma kararlarını almak ve uygulamak.

Belediye Encümeni toplam kaç kişiden oluşur?

b) Diğer belediyelerde, Belediye meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği iki üye, malî hizmetler birim amiri ve Belediye başkanının birim amirleri arasından bir yıl için seçeceği bir üye olmak üzere beş kişiden oluşur.

Büyükşehir Belediye bütçesini kim onaylar?

Madde 64- Her yıl bütçesinin kesinhesabı, belediye başkanı tarafından hesap döneminin bitiminden sonra nisan ayı içinde encümene sunulur. Kesinhesap, belediye meclisinin mayıs ayı toplantısında görüşülerek karara bağlanır.