Makale kaynak nasıl gösterilir?

İçindekiler:

  1. Makale kaynak nasıl gösterilir?
  2. Kaynak belirtme nasıl yapılır?
  3. Projede kaynak nasıl yazılır?
  4. Çeviri Makale kaynakçada nasıl gösterilir?
  5. Dergi kaynağı nasıl gösterilir?
  6. Kaynakçaya link konulur mu?
  7. Youtube videosu nasıl kaynak gösterilir?
  8. APA kaynak gösterme nedir?

Makale kaynak nasıl gösterilir?

KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Kaynak belirtme nasıl yapılır?

Kaynağın referans olarak kullanıldığı cümlenin ya da paragrafın sonunda parantez içerisinde; yazarın ya da yazarların soyadı, (,)'den sonra yayın tarihi ve (:) sonra referans alınan sayfa(ların) numarası belirtilmelidir.

Projede kaynak nasıl yazılır?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.

Çeviri Makale kaynakçada nasıl gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, “Makale Adı”, trc. Tercüme Eden Adı Soyadı, Dergi Adı Cilt Numarası/Sayı Numarası (Yayın Ayı Yılı): Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Makale Adı”, Sayfa Numarası.

Dergi kaynağı nasıl gösterilir?

Dergi: Yazar(lar)ın Soyadı (,) Adının Baş harfi (.) parantez içerisinde yayın yılı (.) Çalışmanın adı(.) Derginin Adı(,) Cilt Sayısı;(Sayı), Sayfa Numaraları.

Kaynakçaya link konulur mu?

Elektronik Kaynakların Kaynakçası Nasıl Yazılır Yazımızda, ödevimizde veya tezimizde internetten aldığımız bilgiler var ise bu bilgilere işaretleyerek (numara verilebilir) yazının en altında bu bilgileri hangi internet ortamından aldığımızın bilgileri veya adresleri (linkleri) kaynakça olarak belirtilir.

Youtube videosu nasıl kaynak gösterilir?

Yönetmen/Yükleyen Adı Soyadı, “Video Adı”, (Varsa) Dizi/Seri Adı, erişim: Gün Ay Yıl, IMDB Adresi, Atıf Yapılan Dakika (Dakika:Saniye-Dakika:Saniye). Yönetmen Soyadı, “Video Adı”, Atıf Yapılan Dakika (Dakika:Saniye-Dakika:Saniye).

APA kaynak gösterme nedir?

Apa Formatı Nedir? APA formatı akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılan kaynak gösterme biçimlerinden birisidir. Bu nedenle APA formatı birçok bilim insanı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. APA “American Psychological Association (Amerikan Psikoloji Birliği)” kelimelerinin baş harflerinden gelmektedir.