Kolonoskopi olan ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopi olan ne yemeli?
  2. Kolonoskopi diyeti ne zaman yapılır?
  3. Kolonoskopiden önce ne yiyebilirim?
  4. Kolonoskopi öncesi Türk kahve içilir mi?

Kolonoskopi olan ne yemeli?

İşleme 48-24 saat kala berrak, açık renkte meyve suyu, tanesiz komposto, çay, et ve tavuk suyu, tavuk eti, muz ve haşlanmış patates tüketilebilir. İşleme 24-8 saat kala sadece berrak, açık renkte meyve suyu, tanesiz komposto, çay, et ve tavuk suyu (tavuk eti, muz ve patates artık yenmez) tüketilebilir.

Kolonoskopi diyeti ne zaman yapılır?

Kolonoskopiden 5 gün önce, kolay tüketilen yiyecekler ve içecekler tüketmeye başlanmalıdır. Normal şartlar altında lifli gıdalar bağırsak sağlığı açısından çok faydalı besinlerdir. Ancak kolonoskopi öncesi lifli gıda alımı önerilmez. Bunun sebebi lifli gıdaların bağırsağın tam boşlamasını zorlaştırmasıdır.

Kolonoskopiden önce ne yiyebilirim?

Kolonoskopiden bir gün öncesine kadar; yumurta, yoğurt, peynir, sakatat hariç kırmızı veya beyaz et, balık tüketilebilir. Kolonoskopiden bir gün önce: Katı yiyecekler tüketilmemelidir. Bunun yerine su, çay, meyve suyu tüketilebilir.

Kolonoskopi öncesi Türk kahve içilir mi?

Kahve veya kayısı suyu, şeftali suyu partiküllüdür, sulandırıldıkça bulanır, bu nedenle içilmemelidir. Gaz yaptığı için kola, gazoz, portakal suyu, greyfurt suyu, süt ve ayran içilmemeli, yoğurt yenmemelidir.