Psikolojik yaş nedir?

İçindekiler:

  1. Psikolojik yaş nedir?
  2. Tanatofobi nedir?
  3. Yaş türleri nelerdir?
  4. Yaş süreci kaç ay sürer?

Psikolojik yaş nedir?

Yas dönemi; yaşanan kötü bir olayın ardından ortaya çıkan hüzün ve acıyla birlikte iyileşme, yaraları sarma ve kabullenişe alışmaya çalışma evresidir. Yasın belirli bir tanımı, kuralı ve süresi yoktur. Yas psikolojisi, tamamen kişiye özel olarak gelişen, duygusal ve hassas bir süreci kapsar.

Tanatofobi nedir?

Ölümden korkmak normal kabul edilse de korkunun şiddetini yoğun olarak yaşayan bazı kişilerde ciddi anksiyete, depresyon ve endişeye neden olabiliyor. Korkunun sürekli devam etmesi, günlük yaşamı ve aktiviteleri etkilemesi tanatofobi olarak tanımlanıyor.

Yaş türleri nelerdir?

YAŞ NEDİR?  Yaş;Kronolojik ve Biyolojik yaş olarak iki biçimde açıklanmaktadır. İnsan yaşamının, doğumdan içinde bulunulan ana kadar olan bütün dönemlerini kapsayan süreci 'kronolojik yaş'; içinde bulunulan yaş basamağının zaman birimi ise 'biyolojik yaş' olarak ifade edilmektedir.

Yaş süreci kaç ay sürer?

Normal yas süreci genelde altı ile yirmi dört ay kadar sürer ve zaman içinde yatışır. Yas sürecinin ileri dönemlerinde bu yaşantıların sürmesi patolojik yasın belirtisi olabilir. Patolojik yas; genel olarak yas tepkilerinde gecikme ya da uzama durumunda ortaya çıkar. Uyku ve iştahta bozulmalar görülebilir.