Ezan okunurken nelere dikkat etmeli?

İçindekiler:

  1. Ezan okunurken nelere dikkat etmeli?
  2. Ezan okunurken konuşulur mu?
  3. Ezan okunurken dinlememek günah mı?
  4. Ezan okunurken bir şey yiyip içmek günah mı?

Ezan okunurken nelere dikkat etmeli?

Bir kimsenin namaz kılmasa bile ezan okunduğunda duyduğu ezana saygı göstermesi gerekir. Meşgul olduğu işleri bırakması, Allah'ın yoluna çağıran sözleri dinlemesi uygundur. Ezanı duymazlıktan gelmek, onunla dalga geçmek, umursamamak Allah'ın hoşuna gitmeyen davranışlardandır.

Ezan okunurken konuşulur mu?

Emrin hükmü, ister farz olsun ister sünnet olsun, ezanı duyan her Müslüman namaz kılma gibi bir mazereti yoksa müezzine katılır ve ezanın bitiminde ezan duasını okur. Dolayısıyla ezan okunurken Kur'an okunmaz, vaaz edilmez, selâm verilip alınmaz, konuşulmaz, müzik çalınmaz.

Ezan okunurken dinlememek günah mı?

İslam dininin en büyük bir şeairi olan Ezan okunurken tahkir için yani ezanı basit göstermek için, kişinin konuşmasının tonunun yükseltmesi, gürültü çıkarması veya müzikle cevap verir gibi onu seslendirmesi, günahın ötesinde dini bir risk taşır. Böyle habis bir amaç yoksa, dini risk de yoktur.

Ezan okunurken bir şey yiyip içmek günah mı?

Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir. ... Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.