Hipoekoik solid lezyon ne demektir?

İçindekiler:

  1. Hipoekoik solid lezyon ne demektir?
  2. Hiperekojen görünüm ne demek?
  3. Hiperekojen fokus ne demek?
  4. Solid tümör ne demektir?
  5. Hiperekojen nedir kalpte?
  6. Anne karnındaki bebeğin kalbinde parlaklık nedir?

Hipoekoik solid lezyon ne demektir?

Hipoekoik lezyon, meme ile tiroit bölgesinde görülen lezyon türüdür. Bu lezyon türü, daha çok yetişkinlerde görülmektedir. Ancak bu, sadece yetişkinlerde görüldüğü anlamına gelmemektedir. Gençlerde hatta çok nadir de olsa çocuklarda dahi görülebilmektedir.

Hiperekojen görünüm ne demek?

Ses dalgalarının iletildiği ve yankının (ekonun) az olduğu yapılar (örneğin sıvılar) hipoekojen yani siyah görülürler (örneğin meme ve tiroid kistleri). Yüksek ekojeniteye sahip olan dokulara “hiperekojen” denir ve genellikle medikal ultrasonografide görüntülerde daha açık renkte görülür.

Hiperekojen fokus ne demek?

Fetal kalpte, kalbin papiller kasının ekojenitesindeki artma sonucu oluşan durumdur. Ultrasonografide kalbin içinde parlak beyaz odak şeklinde görüntü ile tanı konur. Kalbin sol ventrikülünde (karıncık) çok daha sık görülür. Genellikle çapı 3 mm'den daha küçüktür.

Solid tümör ne demektir?

Solid (katı) tümörler, genellikle kist veya sıvı alan içermeyen anormal doku kitleleridir. İyi huylu veya kötü huylu olabilirler. Bu tümörler vücudun her yerinde oluşmasına karşın daha çok göğüste, karaciğerde ve koltuk altında görülür.

Hiperekojen nedir kalpte?

Fetal kalpte, kalbin papiller kasının ekojenitesindeki artması sonucu oluşan durumdur. Ultrasonografide kalbin içinde parlak beyaz odak şeklinde görüntü ile tanı konur. Kalbin içinde parlak beyaz renkli odak görünümü mevcuttur. Hiperekojen odak, kemik parlaklığındadır.

Anne karnındaki bebeğin kalbinde parlaklık nedir?

Anne karnındaki bebeğin ultrason muayenesi esnasında genelde üç aydan sonra saptanan bu odak, gebeliğin son aylarında veya doğumdan sonra genelde kaybolmaktadır. Tam olarak nedeni bilinmese de bu parlaklık kalbin içerisindeki kasların kalsifikasyonu sonucunda oluşmaktadır.