Arka omuz kası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Arka omuz kası ne işe yarar?
  2. Omuz kasları nasıl büyütülür?
  3. Hangi kas ön kola Extension yaptırır?
  4. Trapezius kası hangi hareketleri yaptırır?

Arka omuz kası ne işe yarar?

Arka (posterior) omuz kemeri kaslarının, üst kolun (humerus) harekette stabil olması için kürek kemiklerinin göğüs kafesine karşı dengeyi sağladığını unutmamak gerekir. Dolayısıyla, kürek kemiklerini sağlamlaştıran bu kasların güçlendirilmesi omuz ağrılarını ve rahatsızlıklarını azaltmada ve önlemede çok önemlidir.

Omuz kasları nasıl büyütülür?

Nasıl yapılır: Barbell Military Press, Dumbell Shoulder Press ve Arnold Press gibi bileşik hareketi kullanın ve kaldırdığınız ağırlık miktarını aşamalı olarak artırın. Büyüme için ideal set/tekrar aralığı 4 set ve 10-12 tekrar aralığıdır. Kas lifleri çoğalmaz ancak kas liflerini büyütebilirsiniz.

Hangi kas ön kola Extension yaptırır?

Ön kolun arka yüzündeki kasların tamamı n. radialis tarafından innerve edilir. Bu kaslar genellikle ön kola, ele ve parmaklara ekstensiyon yaptırırlar.

Trapezius kası hangi hareketleri yaptırır?

Trapez kası kürek kemiklerininin (scapula) ve başımızın bir takım hareketlerinden sorumludur. Bu hareketlere kısaca baktığımızda, omuzların aşağıya inmesi (depresyon), geriye gitmesi (retraksiyon) ve yukarıya kalkmasıdır (elevasyon-rotasyon). Trapez kasımız bu hareketleri yaptırırken, farklı lifleri aktif eder.