Cezaevine mektup nasıl başlanır?

İçindekiler:

  1. Cezaevine mektup nasıl başlanır?
  2. Cezaevine mektup yazmak suç mu?
  3. PTT cezaevine mektup kaç günde gider?
  4. Postayla gönderilen mektup kaç günde ulaşır?

Cezaevine mektup nasıl başlanır?

Yazacağınız mektubu, mektup zarfı içerisine koyduktan sonra en yakın PTT şubesine giderek postaya verebilirsiniz. Zarfınızın sol üst köşesinde gönderen ad, soyad, adres bilgileri, sağ alt köşesinde ise alıcıya ait ad, soyad, cezaevi adı, cezaevi tipi, varsa cezaevi nosu gibi adres bilgileri yer almalıdır.

Cezaevine mektup yazmak suç mu?

Cezaevinde yatan birisine istediğiniz zaman mektup gönderebilirsiniz. Bunun için herhangi bir yasak ya da olumsuz bir durumu oluşturacak kanun bulunmamaktadır.

PTT cezaevine mektup kaç günde gider?

Mektubun ne kadar sürede teslim edileceğini cezaevinin o andaki yoğunluk oranı belirliyor. Gene de yaklaşık bir zaman vermek gerekirse mektup cezaevine ulaştıktan sonra yaklaşık bir hafta ile 10 gün arasında alıcıya ulaşmış oluyor.

Postayla gönderilen mektup kaç günde ulaşır?

PTT'ye bu da yetmiyor olacak ki, APS gönderiler 23-48 saat gibi bir sürede adrese teslim edilmesi gerekirken; en erken dört beş günde yerine ulaştırılıyor. Taahhütlü mektupların hızı ise, normal posta hızında oluyor. Tek farkı mektup adrese ulaşmadığında, elimizdeki gönderi kağıdıyla postanın akıbetini araştırabilmek!